Sorin Bejan a contestat concursul pentru şefia Ştirilor TVR

Sorin Bejan, unul dintre candidaţii la postul de director al Departamentului Ştiri al TVR, a contestat, joi, rezultatul concursului organizat de către Societatea Română de Televiziune (SRTv).

32 afișări
Imaginea articolului Sorin Bejan a contestat concursul pentru şefia Ştirilor TVR

Sorin Bejan a contestat concursul pentru şefia Ştirilor TVR

În afară de Sorin Bejan, la concusul organizat de SRTv pentru ocuparea postului de director al Departamentului Ştiri, au mai concurat Mura Frânculescu şi Bogdan Ficeac. Comisia de concurs a fost formată din: Anca Antonov, Dana Deac, Emil Hurezeanu, Răzvan Nicolescu, Cristian Tudor Popescu, Horia Romanescu şi Maria Ţoghină.

"Am depus o contestaţie astăzi (joi, n.r.), la ora 16.00. Eu nu ştiu ce notă am obţinut, nu am fost informat. În plus, membrii comisiei de examinare au pus întrebări tendenţioase. Mai mult, procentul acordat proiectului de management pe care tebuia să-l realizăm pentru concurs era de 30%, în timp ce interviul în faţa comisiei era de 70%. Procentul este mult prea mare pentru nişte vorbe spuse în vânt", a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Bejan.

El a reclamat şi "incertitudinea" care a planat asupra concursului, a cărui organizare este contestată în instanţă de Rodica Culcer, directorul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din Televiziunea Publică.

Sorin Bejan a mai susţinut că Emil Hurezeanu, unul dintre membrii comisiei, i-a pus întrebări nerelevante pentru evaluarea respectivă. "Domnul Hurezeanu m-a întrebat dacă sunt catolic, nu văd ce relevanţă avea o astfel de întrebare pentru concursul respectiv", a mai spus Sorin Bejan.

Pe de altă parte, Emil Hurezeanu spune că l-a întrebat pe Sorin Bejan dacă este catolic, în contextul în care în CV-ul acestuia apărea precizat că este doctorand la Institutul de Teologie Catolică. "Întrebarea nu era tendenţioasă. A întreba pe cineva ce confesiune are într-o ţară predominant ortodoxă este important de ştiut pentru cineva care urmează să facă Jurnalul TVR. În plus, l-am întrebat ce confesiune are şi i-am pus o altă întrebare, respectiv cum ar fi făcut ştirea despre Biserica Sf. Iosif şi acel şantier de construcţii", a declarat pentru MEDIAFAX Emil Hurezeanu.

El consideră că acuzaţia lui Sorin Bejan este "exagerată", acesta fiind ortodox şi nu catolic.

Totodată, Sorin Bejan este nemulţumit şi de anumite întrebări puse de un alt membru al comisiei, Cristian Tudor Popescu. "Domnul Cristian Tudor Popescu a părut vădit iritat când am propus ca Jurnalul să fie la ora 22.00. M-a întrebat dacă vreau să scot politicul din Jurnal. Proiectul meu editorial este bazat în special pe social şi economic, care sunt, oricum, o extensie a politicului", a mai spus Bejan.

Cristian Tudor Popescu, senior editor al cotidianului Gândul, a declarat pentru MEDIAFAX ca nu a pus decât întrebări tehnice, atât lui Sorin Bejan cât şi celorlalţi candidaţi. "Nu m-a iritat niciun proiect şi niciun candidat", a spus C.T. Popescu, explicând că nu i-a pus nicio întrebare tendenţioasă.

"Nu l-am întrebat nici de familie, nici de divorţ (...), n-am făcut decât să pun întrebări tehnice", a explicat Cristian Tudor Popescu.

Concursul organizat, marţi, de SRTv, pentru ocuparea postului de director al Departamentului Ştiri, nu are niciun câştigător.

TVR a anunţat deja că va organiza din nou concursul pentru ocuparea postului respectiv, după epuizarea termenului de depunere a contestaţiilor - joi, 7 februarie, ora 17.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici