Sorin Roşca Stănescu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu l-a dat în judecată pe preşedintele Traian Băsescu pentru afirmaţiile de la B1 TV potrivit cărora i-ar fi cerut să intervină pentru încetarea acţiunii penale împotriva omului de afaceri Dinu Patriciu, calificându-le drept calomnioase.

25 afișări
Imaginea articolului Sorin Roşca Stănescu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu

Sorin Roşca Stănescu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Concret, a afirmat că, în urmă cu patru ani, i-aş fi cerut, în cursul unei convorbiri telefonice, să intervină pentru încetarea unei cercetări penale împotriva lui Dinu Patriciu. O afirmaţie neadevărată şi care îmi aduce grave prejudicii. Precizez că, în urmă cu patru ani, acelaşi domn Traian Băsescu, referindu-se la aceeaşi convorbire telefonică, ultima pe care am avut-o cu domnia sa, a făcut o afirmaţie diferită. Şi anume că l-aş fi ameninţat", a precizat Roşca Stănescu.

"Invitat în faţa Consiliului de Onoare al Clubului Român de Presă, şeful statului a recunoscut atunci că nu are niciun fel de probe. Parţial satisfăcut de modul în care a decurs discuţia la Clubul Român de Presă şi de reacţia mediei, am renunţat să-l dau în judecată. Dar tot atunci am făcut public faptul că, dacă domnul Traian Băsescu va recidiva, îmi rezerv dreptul de a mă adresa justiţiei",  a spus jurnalistul.

Roşca Stănescu solicită ca Băsescu să fie obligat la plata a 1.000 de lei daune morale, precum şi să publice "integral" hotărârea de sancţionare sub titlul "Anunţ judiciar", pe cheltuiala sa, în şase cotidiane centrale - Adevărul, Evenimentul zilei, Jurnalul Naţional, Ziua, România Liberă şi Libertatea - cu aceleaşi caractere cu care sunt tipărite articolele apărute în aceste publicaţii.

De asemenea, jurnalistul cere ca Traian Băsescu să fie obligat la plata cheltuielilor de judecată.

Şeful statului a fost întrebat, în 16 iunie, la B 1, cu ce l-a supărat atât de tare pe Sorin Roşca Stănescu.

"N-aş mai vorbi despre Sorin Roşca Stănescu. Este una din marile mele decepţii. Pentru că, poate m-am înşelat, dar cu mine a fost corect până la incidentul cu Patriciu, când i-a intrat lui în cap că eu i-am făcut dosar lui Patriciu. O prostie! Acel dosar era depus de domnul Talpeş din timpul guvernării Iliescu. Dar când mi-a cerut să intervin să se oprească dosarul, acolo reacţia mea nu putea fi decât să... Îmi pare rău", a spus preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici