Spectacol inspirat de poveştile supravieţuitorilor Holocaustului din Ardeal, prezentat la Cluj

Un spectacol inspirat de poveştile supravieţuitorilor Holocaustului din Ardeal, intitulat "Shoah - supravieţuirea", va fi prezentat, de mai multe ori, în lunile mai şi iunie, într-o hală a unei fabrici din Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

28 afișări

Conform unui comunicat de presă transmis, joi, de Asociaţia Colectiv A - producătorul spectacolului, "Shoah - supravieţuirea" este un eseu vizual-teatral, care se inspiră din poveştile supravieţuitorilor Holocaustului din Ardeal.

"Pornind de la aceste poveşti, am creat o serie de instalaţii teatrale despre supravieţuire, despre noi, despre noi şi ceilalţi", se arată în comunicat.

Scenariul şi regia îi aparţin Andreei Iacob, decorul este realizat de Valentin Codoiu, imaginea de Kallo Angela, iar design-ul audio de Şerban Ursachi şi Laurenţiu Vescari.

Spectacolul a fost inspirat de cărţile "Depoziţii despre viaţă şi moarte. Holocaustul din Transilvania de Nord" şi "Shoah în Transilvania de Nord" de Ioana Cosman.

În cadrul spectacolului vor juca actorii Adriana Băilescu, Camelia Curuţiu, Eszter Tompa şi studenţii: Ábrahám Ágnes, Albert Júlia, Bíró Krisztina, Daróczi Noémi, Imre Éva, Marosán Csaba, Molnár Bence, Sigmond Rita, Simó Emese, Vatány Zsolt (clasa Bíró József).

De asemenea, în cadrul spectacolului sunt utilizate vocile supravieţuitorilor Margareta Mezei, Judith Varadi, Vasile Nussbaum, Baga Katalin.

Spectacolul este realizat cu ajutorul unui grant oferit de Asociaţia Europeană pentru Cultură Evreiască (European Association for Jewish Culture).

Reprezentaţiile vor avea loc în hala Fabricii Libertatea din Cluj-Napoca, joi seară, dar şi în 23, 30, 31 mai şi 1 iunie, de la ora 20.00, iar în 2 iunie de la ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici