Spectacole româneşti, la festivaluri de teatru din Polonia

Spectacolele "Spovedanie la Tanacu", de Andrei Şerban, şi "Plastilină", în regia lui Radu Afrim, figurează, în martie, în programul unor festivaluri de teatru din Polonia, informează Institutul cultural Român (ICR) din Varşovia.

94 afișări
Imaginea articolului Spectacole româneşti, la festivaluri de teatru din Polonia

Spectacolul "Plastilină", în regia lui Radu Afrim (Imagine: www.icr.ro)

"Spovedanie la Tanacu", de Andrei Şerban, va fi prezentat pe 17 şi 18 martie, la Teatrul Powszechny din Lodz, în cadrul Festivalului Spectacolelor Seducătoare/Iritante, desfăşurat în perioada 26 februarie - 23 martie.

Cei 13 actori din distribuţie, împreună cu Tatiana Niculescu Bran, autoarea textului "Spovedanie la Tanacu", şi Andrei Şerban au creat spectacolul la un workshop care a avut loc la Plopi, în judeţul Cluj, în vara lui 2007. Spectacolul a avut premiera în acelaşi an, la New York.

De asemenea, spectacolul regizat de Andrei Şerban a avut două reprezentaţii la Teatrul Odeon din Capitală, în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa (11 octombrie - 21 decembrie 2008).

În acelaşi timp, spectacolul "Plastilină", în regia lui Radu Afrim, producţie a Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, va fi prezentat, pe 27 martie, la Festivalul Internaţional de Teatru "Necunoscuţii de lângă noi" de la Poznan. Radu Afrim va fi prezent la eveniment, alături de actorii spectacolului, pentru o întâlnire cu publicul, după reprezentaţie, la Teatrul Polski.

"Plastilină" este unul dintre cele mai apreciate spectacole româneşti din anul 2005. În 2006, spectacolul a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună regie (Radu Afrim).

Tot în cadrul festivalului de la Lodz, pe 19 martie, va avea loc o nouă lansare a antologiei de teatru românesc contemporan "Şase minute de teatru românesc", ce cuprinde şase piese semnate de tineri dramaturgi români:

Saviana Stănescu - "Numărătoarea inversă",

Mihai Ignat - "Crize",

Gianina Cărbunariu - "mady.baby.edu",

Alina Nelega - "Kamikaze",

Nicoleta Esinencu - "A(II)Rh+" şi

Peca Ştefan - "Bucharest Calling".

La eveniment participă Anna Wierzchowska-Wózniak, editorul antologiei, din partea editurii Panga Pank, Joanna Kornaś-Warwas, traducătoarea volumului, şi Dorian Branea, directorul ICR Varşovia.

Lansarea va fi precedată de un spectacol-lectură, realizat de actorii Teatrului Powszechny din Lodz, după "A (II) Rh +", de Nicoleta Esinencu.

Citeşte şi:

"Spovedanie la Tanacu", în regia lui Andrei Şerban, va avea trei reprezentaţii la Paris

Teatrul Naţional Timişoara şi Radu Afrim, onoraţi cu Premiul Cultural Europa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici