Spectacolul "Biloxi Blues", la Teatrul Naţional Bucureşti

Spectacolul "Biloxi Blues", unul dintre cele mai răsunătoare succese de public de pe Broadway, va fi jucat la Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), în programul "Uşi deschise pentru toţi", informează instituţia.

350 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Biloxi Blues", la Teatrul Naţional Bucureşti

Spectacolul "Biloxi Blues", la Teatrul Naţional Bucureşti (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Lansat în urmă cu cinci ani, programul "Uşi deschise pentru toţi" se adresează, în premieră la TNB, experimentului tânăr, căruia, în viitoarea configuraţie a Naţionalului bucureştean, îi va fi dedicată una din cele şase săli ale instituţiei. Până la inaugurarea acesteia, spectacolul "Biloxi Blues" se va juca la Sala Atelier.

Cu o distribuţie alcătuită din absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, clasa de actorie a lui Mircea Rusu, "Biloxi Blues" oferă partituri bogate unor tineri actori care doresc să facă performanţă în meseria pe care şi-au ales-o.

Iar încurajarea performanţei este tocmai ceea ce îşi propune TNB, prin sprijinirea tinerilor dramaturgi, regizori şi actori, prin programul "Uşi deschise pentru toţi".

"Biloxi Blues" este unul dintre cele mai răsunătoare succese de public de pe Broadway, iar autorul său, Neil Simon, este cel mai jucat şi mai premiat dramaturg american contemporan.

"Biloxi Blues este un text comic şi amar în acelaşi timp, o poveste despre maturizare, armată, dragoste, sexualitate, despre viaţă, cu constrângerile şi prejudecăţile ei.

Actorul Mircea Rusu, aici într-o dublă ipostază mai puţin cunoscută publicului, de regizor şi profesor universitar, prezintă o trupă tânără extrem de talentată, pe care a descoperit-o şi a format-o. Din distribuţie fac parte Liviu Romanescu, Daniel Hara, Dragoş Dumitru, Valentin Paraschivu, Corneliu Ulici/Armand Utma, Alin Popa, Andrei Seuşan/ Mihai Munteniţă, Iuliana Călinescu, Ioana Mărcoiu.

Primele reprezentaţii pentru public au loc sâmbătă şi duminică, de la ora 20.00. Premiera oficială a spectacolului va avea loc joi, 29 martie, de la ora 20.00, la Sala Atelier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici