Spectacolul de balet "Coppelia" va fi prezentat în premieră la Opera Română din Cluj-Napoca

Spectacolul de balet în trei acte "Coppelia" va fi prezentat, duminică, în premieră, la Opera Română din Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

61 afișări

Regizorul spectacolului,Vasile Solomon, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a pus în scenă spectacolul de balet într-o lună.

"Colaborarea cu baletul clujean a fost superbă, noi facem lucrurile acestea cu un pic de fanatism, pentru că, dacă publicaţi statele de plată ale balerinilor, nimeni nu va crede că aceşti oameni câştigă o mie de lei pe lună. Un balerin nu poate trăi cu aceşti bani, când băgăm cardul ne îngrozim, cu toate acestea încercăm să aducem bucurie publicului, iar «Coppelia» a ieşit extraordinar", a spus Solomon.

La rândul său, scenograful Valentin Codoiu a spus că tot mai mulţi balerini pleacă în alte ţări, din cauză că nu pot trăi cu banii pe care îi primesc în România.

"Balerinii sunt în categorii de salarizare ruşinoase, oamenii caută în neştire un mod de a-şi câştiga existenţa, dar cum valoarea nu este recunoscută, pleacă din România. În «Coppelia» am încercat să îmbinăm elementele de tradiţie cu un pic de modernism şi aşteptăm toate categoriile de public la spectacol, pentru că este într-adevăr extraordinar", a spus Codoiu.

Ultima premieră de balet clasic la Opera Română din Cluj-Napoca a fost "Lacul lebedelor", în urmă cu patru ani.

Muzica spectacolului de balet "Coppelia" a fost compusă de Leo Delibes, iar libretul aparţine lui Charles Nuitter şi Artur Saint Leon.

Premiera va avea loc duminică, de la ora 18.30, la Opera Română din Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici