Ştefan Iordache şi Radu Beligan, printre premianţii Festivalului Artelor Bucureşti

Ştefan Iordache, Florin Piersic, Radu Beligan şi Tudor Gheorghe au fost premiaţi de către organizatorii Festivalului Artelor Bucureşti (2 - 9 noiembrie) , pentru că, de-a lungul carierei, artiştii au vândut peste un milion de bilete fiecare.

133 afișări
Imaginea articolului Ştefan Iordache şi Radu Beligan, printre premianţii Festivalului Artelor Bucureşti

Actorul Radu Beligan (Imagine: Mediafax Foto)

De-a lungul întregii săptămâni au fost oferite patru trofee "Biletul de aur", premiul care i-a revenit lui Ştefan Iordache fiind acordat postum, de către Ion Caramitru.

Festivalul Artelor Bucureşti s-a adresat în special melomanilor şi iubitorilor de artă şi a prezentat evenimente muzicale tradiţionale, clasice, piese de teatru, operă, operetă, recitaluri instrumentale, lansări de carte, expoziţii de fotografie, pictură şi artă iconoclastică.

Evenimentele din cadrul festivalului s-au desfăşurat la Teatrul Naţional de Operetă, Opera Naţională Bucureşti, Sala Radio, Sala Mare a Palatului şi Sala Mică a Palatului.

Pe lângă "Confesiuni despre viaţă şi artă", de Radu Beligan, spectacol-confesiune în cadrul căruia actorul şi-a lansat şi volumul "Note de insomniac", şi "Omul din La Mancha", care a a marcat revenirea în teatru a lui Tudor Gheorghe, printre premierele festivalului s-a mai numărat spectacolul "Arlechiniada", al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski".

În cadrul festivaluluii au mai fost prezentate spectacolul "Peer Gynt", cu Florin Piersic în rolul principal, "Spărgătorul de nuci", al Orchestrei Filarmonicii Muntenia, şi "Dialoguri şi fantezii în jazz", cu Ion Caramitru şi Johnny Răducanu.

Seria de evenimente a mai inclus un recital de vioară susţinut de Alexandru Tomescu, acompaniat la pian de Horia Mihail.

În ultima zi a festivalului, a avut loc un recital de muzică şi poezie, susţinut de membri ai Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap, un moment artistic semnat de Dan Puric, "Arta între ştiinţă şi ortodoxie", şi spectacolul "Macbeth", de Giuseppe Verdi.

Organizatorii au declarat că festivalul se va desfăşura la fiecare doi ani, alternativ cu Festivalul Internaţional "George Enescu".

Directorul festivalului, Pepino Popescu, a spus că bugetul festivalului a fost de 600.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici