Stela

La ziuă, când s-au stins stelele, a plecat şi ea. A fugit singură, în cer, să n-o prindă seara, pe poteci neştiute.

710 afișări
Imaginea articolului Stela

Stela

După ce a plecat Olga Tudorache, pe la mijlocul toamnei, bănuiam că se vor mai stinge suflete. Habar n-am de ce, dar aşa se-ntâmplă. Cum se defineşte leatul, la naşteri, aşa se sapă pe răboj şi leatul morţilor. Şi când pleacă oamenii ăştia, Dumnezeiţi cu har şi cu infinite oglinzi de suflet, niciodată nu pleacă singuri – îşi mai iau prieteni, îşi mai cheamă colegi. Pleacă în grupuri, cum se petreceau cândva trupele, prin lume, ca să-i scoată pe oameni din necazurile lor.

Mă gândeam cu groază, spun, c-o să mai urmeze careva, dar, pentru nimic în lume, nu m-aş fi gândit la Stela Popescu. La 81 de ani, omul acesta părea, mereu, la început de drum. Gata să o ia, iar şi iar, de la capăt. Aprindea şi stingea luminile umblând, viguros, prin timpul nostru condensat, cu energiile ei nebănuite. Vibra aerul, şi scândura, şi şoapta.

Citeşte continuarea pe Gândul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici