SUA au denunţat decizia Turciei privind blocarea accesului la Twitter

Washingtonul a denunţat vineri decizia premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, privind blocarea accesului la Twitter, Departamentul de Stat apreciind că un astfel de demers este "contrar dorinţei exprimate de Turcia de a fi un model de democraţie".

178 afișări
Imaginea articolului SUA au denunţat decizia Turciei privind blocarea accesului la Twitter

SUA au denunţat decizia Turciei privind blocarea accesului la Twitter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statele Unite susţin libertatea de exprimare în Turcia şi se opun oricărui obstacol" în acest sens, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

"Cerem Guvernului turc să restabilească accesul cetăţenilor (turci) la Twitter şi să asigure un acces liber la toate reţelele de socializare", a adăugat ea.

"Guvernele democratice trebuie să accepte să asculte voci care sunt în dezacord" cu acţiunile lor, a continuat Psaki.

"Presa independentă şi exprimarea fără piedici constituie elemente esenţiale ale societăţilor deschise şi democratice", a subliniat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane.

Casa Albă este "profund îngrijorată" în legătură cu decizia lui Erdogan, a anunţat purtătorul de cuvânt Jay Carney.

Autorităţile turce din domeniul telecomunicaţiilor (TIB) au anunţat joi seară că au blocat accesul la Twitter pe baza unui ordin judecătoresc, după ce premierul Erdogan a ameninţat că va interzice această reţea de socializare, în semn de represalii pentru publicarea înregistrărilor unor conversaţii telefonice care îl implică într-un scandal de corupţie.

Blocarea accesului la Twitter are loc cu câteva zile înainte de alegerile municipale din 30 martie, care, potrivit specialiştilor, vor avea alura unui veritabil "referendum" contra lui Erdogan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici