Tabloidul News of the World, implicat în scandalul privind interceptarea telefoanelor, va fi închis

Tabloidul britanic News of the World va fi închis, anunţă James Murdoch, preşedintele trustului News International, pe fondul scandalului privind interceptarea telefoanelor, informează Sky News.

752 afișări
Imaginea articolului Tabloidul News of the World, implicat în scandalul privind interceptarea telefoanelor, va fi închis

Tabloidul News of the World, implicat în scandalul privind interceptarea telefoanelor, va fi închis

Ediţia de duminică a News Of The World (NOTW) va fi ultima a tabloidului britanic, a precizat James Murdoch.

Potrivit lui James Murdoch, care este fiul magnatului media Rupert Murdoch, ediţia finală a controversatului tabloid nu va difuza reclame comerciale, spaţiul publicitar fiind donat asociaţiilor caritabile.

Decizia a fost luată pe fondul dezvăluirilor privind interceptarea de către jurnalişti de la News of The World a telefoanelor rudelor victimelor atentatelor de Londra, rudelor militarilor morţi în Afganistan şi chiar mesageriei unei adolescente date dispărute.

Parlamentul britanic se sesizase miercuri în cazul interceptărilor telefonice efectuate de tabloidul News of the World, scandalul având ramificaţii multiple în presă şi punându-l în încurcătură pe premierul David Cameron.

Cameron se declarase "absolut dezgustat" de ultimele dezvăluiri privind interceptările tabloidului, remarcând că au fost vizaţi "nu doar oameni politici sau vedete, ci şi victime ale unor crime sau atentate teroriste".

Premierul se pronunţase "în favoarea unor anchete" privind "etica jurnalistică", exprimându-şi dorinţa ca prioritatea absolută să fie dată "anchetei de mare amploare a poliţiei".

Cazul interceptărilor, care datează de la începutul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea a cinci jurnalişti, între care trei de la NOTW, trimiterea la închisoare a unui corespondent la Casa Regală şi a unui detectiv privat şi mai multe demisii, între care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui Cameron, care a fost editor la NOTW. Se ştie că sute, chiar mii de personalităţi - membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema sau sportive - au avut telefoanele ascultate de jurnalişti.

Potrivit informaţiilor recente, interceptările au vizat şi victimele unor cazuri de crimă răsunătoare şi rudele atentatului soldat cu 52 de morţi de la Londra, din 2005. Joi dimineaţă, cazul a căpătat o dimensiune suplimentară, după ce Daily Telegraph a anunţat că rude ale militarilor ucişi în Irak şi Afganistan au fost, de asemenea, vizate de astfel de practici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici