Tabloul "Femme assise", de Pablo Picasso, a fost vândut. Ce sumă s-a obţinut pe lucrarea de artă

Tabloul "Femme assise", de Pablo Picasso, care o reprezintă pe Françoise Gilot, iubita pictorului spaniol, însărcinată cu fiica lor Paloma, a fost vândut pentru suma de 8,553 milioane de lire sterline (10,58 milioane de euro), miercuri, la o licitaţie a casei Christie's care a avut loc la Londra.

301 afișări
Imaginea articolului Tabloul "Femme assise", de Pablo Picasso, a fost vândut. Ce sumă s-a obţinut pe lucrarea de artă

Femme Assise - Pablo Picasso (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Casa Christie's a obţinut încasări totale de 92,583 de milioane de lire sterline (114,618 milioane de euro) în timpul acestei licitaţii al cărei lot principal a fost acest tablou de Picasso datând din 1949.

Françoise Gilot avea 21 de ani când l-a cunoscut pe Picasso, pe atunci în vârstă de 61 de ani, într-un restaurant, în vara anului 1943.

Cei doi nu s-au căsătorit niciodată, dar au avut doi copii - Claude, născut în 1947, şi Paloma, născută în 1949.

O altă operă importantă scoasă la licitaţie miercuri, o "Baigneuse" de Pierre-Auguste Renoir, datând din 1888, a fost vândută în privat înainte de acest eveniment.

La aceeaşi licitaţie, tabloul "Les jours gigantesques" de René Magritte a fost vândut pentru 7,209 milioane de lire sterline (8,92 milioane de euro), acesta fiind al doilea cel mai mare preţ obţinut vreodată de o lucrare a maestrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici