Târgul de Carte Gaudeamus 2010 are loc între 18 şi 22 noiembrie

Târgul de Carte Gaudeamus - ediţia a XVII-a - se va desfăşura anul acesta între 18 şi 22 noiembrie, în Pavilionul Central al Romexpo din Capitală, informează organizatorii.

175 afișări
Imaginea articolului Târgul de Carte Gaudeamus 2010 are loc între 18 şi 22 noiembrie

Târgul de Carte Gaudeamus 2010 are loc între 18 şi 22 noiembrie (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Începând cu acest an, Târgul Internaţional Gaudeamus va avea, la fiecare ediţie, un invitat de onoare. În 2010, invitatul de onoare este Belgia - Wallonie Bruxelles, opţiune bazată pe afinităţile culturale comune şi pe oportunităţile de cooperare şi schimburi profesionale pe piaţa cărţii, între cele două ţări. Evenimentul marchează şi preşedinţia belgiană a Consiliului Uniunii Europene în perioada iulie - decembrie 2010.

Preşedintele de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus 2010 este Jaques Dubois, filolog belgian, profesor de literatură modernă şi de sociologie a literaturii la Universitatea din Liège, autor a numeroase studii de specialitate recunoscute pe plan mondial, cu precădere în sfera romanului poliţist şi a operei lui Georges Simenon.

Precedenta ediţie a târgului, care s-a desfăşurat între 25 şi 29 noiembrie 2009, la Pavilionul Central al Romexpo din Capitală, a avut aproximativ 107.000 de vizitatori.

La ediţia din 2009, a 16-a, în postura de preşedinte de onoare s-au aflat Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, academicianul Nicolae Breban, academicianul Adam Puslojic şi Maria Ţoghină, pe atunci preşedinte-director general al Radio România.

Suprafaţa târgului din 2009, a ajuns la circa 14.000 de metri pătraţi, aproape de capacitatea maximă a Pavilionului Central Romexpo. Numărul expozanţilor a fost de 385, reprezentând câteva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial şi educaţional. Programul de manifestări al ediţiei a cuprins peste 500 de evenimente, organizate în mai multe locuri special amenajate în incinta pavilionului şi în cadrul standurilor expozanţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici