Târgul Gaudeamus, deschis în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus a fost deschis oficial miercuri, printr-o ceremonie la care au participat preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Maria Ţoghină, şi ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, preşedinte de onoare al primei zile a târgului.

63 afișări
Imaginea articolului Târgul Gaudeamus, deschis în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti

Târgul Gaudeamus, deschis în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti

"Târgul Gaudeamus este un moment de vârf al Bucureştiului. Este o sărbătoare pentru iubitorii de lectură. La vizita de anul trecut am avut impresia că sunt la Târgul de carte de la Paris", a declarat ambasadorul Franţei la Bucureşti.

"Pentru mine, cartea reprezintă o plăcere. Este o plăcere intelectuală şi fizică. În România se editează cărţi de foarte bună calitate.(...) În ciuda internetului, cartea rezistă foarte bine. Se traduce foarte mult din literatura străină. Aveţi o ofertă foarte vastă, inclusiv autori francezi", a declarat Henri Paul, care s-a plâns de faptul că, din păcate, nu poate găsi cărţi în limba franceză la Bucureşti.

"Se găsesc foarte rar cărţi în limba franceză aici. Când văd străzile cu nume de scriitori francezi mă întristez... Trebuie să fie cărţi în limba franceză în România", a adăugat ambasadorul, care a subliniat că institutele care reprezintă Franţa vor face eforturi pentru prezenţa mai multor cărţi în limba franceză în România.

"Anul viitor este anul Ionesco, vom vorbi atunci", a încheiat ambasadorul, care a declarat deschis Târgul Gaudeamus.

La eveniment au mai participat, printre alţii, directorul executiv al târgului, Vlad Epstein, care a declarat că acesta este cel de-al 49-lea târg de carte organizat de Societatea Română de Radiodifuziune în 15 ani.

Ediţia de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus găzduieşte peste 400 de evenimente, printre care se numără lansarea volumului "O istorie critică a literaturii române", de Nicolae Manolescu, şi dezbateri despre multilingvism şi comunism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici