Teatrul de Noapte, cu spectacole gratuite, miercuri în Capitală

Principalele teatre din Capitală, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB), dar şi mai multe cluburi îşi deschid porţile miercuri noaptea, prezentând spectacole gratuite după ora 22.00, în cadrul evenimentului Teatrul de Noapte, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB.

166 afișări
Imaginea articolului Teatrul de Noapte, cu spectacole gratuite, miercuri în Capitală

Teatrul de Noapte, cu spectacole gratuite, miercuri în Capitală (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Iubitorii de teatru şi spectacole de dans pot alege dintre 15 reprezentaţii, prezentate gratuit miercuri noaptea în instituţiile de cultură, dar şi în unele localuri, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Evenimentul Teatrul de Noapte este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de proiecte culturale ArCuB.

Astfel, Teatrul Naţional Bucureşti prezintă "Comedia norilor", după Aristofan, în regia lui Dan Tudor, după ora 22.00, la Sala Mare.

În acelaşi timp, Teatrul Nottara oferă publicului spectacolul "Hangiţa" de Carlo Goldoni, în regia lui Tino Geirun, Teatrul Mic - "poimâine alaltăieri" de Gianina Cărbunariu, iar Teatrul Foarte Mic - "Mă tot duc...", o adaptare liberă după texte de Shakespeare şi Marc Dore, de şi cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu.

Teatrul de Comedie prezintă spectacolele "Sunt un orb", recital al lui Horaţiu Mălăele, de la ora 22.00, la Sala Mare, şi "Fitness", un one-woman show cu Mihaela Teleoacă, după Jacques De Decke, în regia lui Mihai Bisericanu, de la ora 22.30, la Sala Studio.

Spectacole de Alexandru Dabija - "Ionesco - 5 piese scurte" de Eugen Ionescu, la Teatrul Odeon, de la ora 23.00, şi "Capra sau Cine e Sylvia?", după o piesă de Edward Albee, cu Marcel Iureş în rol principal, la Teatrul Act, de la ora 23.00 - sunt, de asemenea, incluse în programul Teatrul de Noapte.

La Teatrul Metropolis, spectatorii vor putea urmări, de la ora 22.00, spectacolul "Cum m-am lăsat...", după un roman de Hannes Stein, adaptat de Anca Sigartău, în regia lui Bogdan Muntean.

De asemenea, iubitorii de teatru vor putea opta şi pentru montări în spaţii alternative, precum clubul Green Hours, unde Teatrul Luni are deja o tradiţie, clubul La scena sau Galeria Montage, care găzduieşte şi ea un teatru.

La Green Hours, vor fi prezentate montările "Undo 90 după Do Over", de Frederik Stroppel, în regia lui Radu Apostol, cu Andreea Bibiri şi Cosmin Seleşi, după ora 22.00, şi "Stă să plouă" de Lia Bugnar, după un text semnat tot de aceasta, cu Marius Manole, Maria Buză, Antoaneta Cojocaru şi Lia Bugnar/Tania Popa, de la ora 00.30.

La Scena găzduieşte, de la ora 22.00, spectacolul "Un cuplu ciudat", de Doina Antohi, după Neil Simon, iar la Teatrul Montage din galeria cu acelaşi nume va fi prezentată, tot de la ora 22.00, o montare a piesei "Trei nopţi cu Madox", de Matei Vişniec, în regia lui Radu Bărbulescu.

Centrul Naţional al Dansului a pregătit un maraton de trei spectacole, ce va lua startul la ora 22.00 cu "Lulu's Room" de şi cu Mihaela Dancs, continuând cu "Stage Psychosis", conceput şi interpretat de Carmen Coţofană, şi "Dance a Playful Body", conceput de Andreea Novac şi Istvan Teglas, şi în interpretarea acestuia din urmă.

Intrarea la aceste spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile, astfel că spectatorii trebuie să îşi procure din timp bilete, de la casele fiecărei săli, pentru a avea locuri rezervate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici