Teatrul Odeon joacă la Paris "Ionesco - Cinci piese scurte"

Teatrul Odeon va juca, între 5 şi 7 septembrie, spectacolul "Ionesco - Cinci piese scurte", în regia lui Alexandru Dabija, la Théâtre de la Huchette din Paris, care sărbătoreşte 50 de ani de când prezintă piese de Eugene Ionesco.

2 afișări
Imaginea articolului Teatrul Odeon joacă la Paris "Ionesco - Cinci piese scurte"

Teatrul Odeon joacă la Paris "Ionesco - Cinci piese scurte"

Pe 16 februarie 1957, "Cântăreaţa cheală" şi "Lecţia" s-au jucat pentru prima dată pe scena teatrului parizian. Urma să fie o serie scurtă de reprezentaţii. Cele două piese sunt însă şi acum, după jumătate de secol, în repertoriul teatrului. O longevitate demnă de Cartea Recordurilor.

Acest spectacol "Cântăreaţa cheală" ce se joacă neîntrerupt de 50 de ani a fost prezentat şi la Bucureşti, toamna trecută, cu ocazia Sommet-ul francofoniei. Acum este rândul trupei de la Odeon să urce pe scena de la Huchette, pe 5, 6 şi 7 septembrie.

Spectacolul "Ionesco - Cinci piese scurte", care a avut premiera la sfârşitul lunii martie, reuşeşte să concentreze într-o singură oră date fundamentale ale scenetelor pe care dramaturgul le-a scris în anii '50: caracterul lor profund ludic, comicul abundent sau prefigurarea in nuce a unor idei din textele dramatice mai des montate.

Spectacolul se va juca la Paris cu supratitrare în franceză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici