"Tectonica sentimentelor", joi, la a 150-a reprezentaţie pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti

Cea de-a 150-a reprezentaţie a spectacolului "Tectonica sentimentelor", de Eric-Emmanuel Schmitt, va avea loc joi, de la ora 19.30, în sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB).

91 afișări
Imaginea articolului "Tectonica sentimentelor", joi, la a 150-a reprezentaţie pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti

"Tectonica sentimentelor", joi, la a 150-a reprezentaţie pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

De 150 de reprezentaţii, aceiaşi actori - Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Tamara Creţulescu, Carmen Ionescu şi Valentina Zaharia - aduc în faţa publicului o captivantă poveste de iubire, un joc aprins, de orgolii şi gelozie, în care un bărbat devine miza pentru patru femei care au hotărât să lupte pentru a-l păstra sau pentru a-l câştiga, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Povestea pătrunde în viaţa intimă a Parisului din prezent, cel sofisticat, al băuturilor fine şi al hainelor scumpe, dar şi cel al străzii, al luptei dure pentru supravieţuire.

Celebrul dramaturg şi scriitor francez imaginează două personaje provenind chiar din România, ţara atâtor prejudecăţi, unde promisiunea este întotdeauna în altă parte, se arată pe site-ul TNB.

Eric Emmanuel Schmitt a finalizat piesa "Tectonica sentimentelor" în 2008, când a hotărât că o va monta el însuşi, la Théâtre Marigny din Paris. Piesa tratează teme care l-au preocupat constant pe autor, precum întâlnirea dintre umilinţă şi orgoliu în dragoste şi confruntarea dintre adevăr şi minciună.

"Trebuie să acceptăm să trăim în complexitate. Niciodată să nu simplificăm! Niciodată să nu amputăm! Cei care pretind că pot suprima dificultăţile sau contradicţiile existenţei, aceia sunt impostori!", declara dramaturgul într-un interviu.

Eric-Emmanuel Schmitt, romancier şi dramaturg francez, stabilit la Bruxelles, este unul dintre cei mai citiţi scriitori de limbă franceză din lume, fiind tradus şi jucat în peste 50 de ţări şi deţinând numeroase premii internaţionale.

Regia acestui spectacol este semnată de Nicolae Scarlat, iar scenografia îi aparţine Ştefaniei Cenean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici