Tenorul Luciano Pavarotti a murit (VIDEO)

Tenorul italian Luciano Pavarotti a murit joi dimineaţă, relatează AFP, citând agenţia ANSA.

4 afișări
Imaginea articolului Tenorul Luciano Pavarotti a murit (VIDEO)

Tenorul Luciano Pavarotti a murit

Starea de sănătate a lui Pavarotti, care avea 71 de ani şi fusese operat în iulie 2006 de cancer la pancreas, se agravase miercuri seara, el pierzându-şi de mai multe ori cunoştinţa.

VEZI VIDEO

Potrivit ANSA, celebrul tenor a murit în cursul nopţii, iar un vehicul funerar a sosit deja în faţa vilei sale din Modena (nordul Italiei).

Televiziunea publică RAI relatează că vestea morţii celebrului tenor s-a răspândit deja la Modena, iar poliţia şi carabinierii au format un cordon de securitate în jurul locuinţei sale pentru a ordona mulţimea venită să îi aducă un ultim omagiu.

Luciano Pavarotti a fost spitalizat la 8 august la Modena, din cauza unei "stări febrile", iar la 25 august a fost externat şi şi-a continuat perioada de convalescenţă acasă.

Intervenţia chirurgicală pentru cancer pancreatic l-a forţat pe celebrul tenor să renunţe la turneul de rămas-bun care includea 40 de concerte în întreaga lume şi care începuse în mai 2004. Ulterior, Luciano Pavarotti nu a mai fost văzut în public.

Pavarotti îşi exprimase dorinţa de a relua turneul la începutul anului 2007, dar nu a mai reuşit. La începutul verii, în cursul unei ceremonii muzicale organizate pe Insula Ischia, în apropiere de Napoli, soţia tenorului anunţa că acesta se simţea bine şi pregătea un disc.

Miercuri dimineaţă, Luciano Pavarotti exprima, într-un comunicat, "emoţia" pentru Premiul de "Excelenţă culturală" care i-a fost decernat în premieră.

"Mă înclin, plin de emoţie şi gratitudine, în faţa premiului care mi-a fost oferit, deoarece îmi permite să celebrez magia unei vieţi petrecute în slujba artei", spunea Pavarotti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici