Teodora Enache şi Darius Brubeck Quartet deschid Bucharest Spring Jazz 2010

Teodora Enache şi Darius Brubeck Quartet deschid seria de concerte din cadrul Bucharest Spring Jazz 2010 (5 - 15 mai), cu un recital susţinut pe scena Ateneului Român, informează organizatorii, Fundaţia Racursi.

97 afișări
Imaginea articolului Teodora Enache şi Darius Brubeck Quartet deschid Bucharest Spring Jazz 2010

Teodora Enache (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

Palmaresul Teodorei Enache este impresionant, ea fiind una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului românesc. "Cântă cu inima", spunea despre ea, în 1999, Johnny Griffin, la Festivalul de jazz de la Milano. "Fiţi cu ochii pe ea, este unică", spunea şi Michel Bedin.

Debutul ei a avut loc în anul 1993, la Festivalul de Jazz de la Sibiu, încununat cu premiul pentru debut. Au urmat festivalurile de jazz de la Bucureşti, Braşov, Iaşi, Timişoara, dar şi concerte în Germania, Rusia, Italia, Franţa, Elveţia, cântând alături de legende precum Johnny Răducanu şi Ovidiu Lipan Ţăndărică. A primit numeroase premii, în SUA, fiind numită "a doua Ella Fitzgerald".

După o pauză în carieră, în perioada 2008 - 2009, timp în care a devenit mamă, Teodora Enache revine pe scenă pentru un concert în cadrul Bucharest Spring Jazz 2010.

Pe scena de la Bucureşti i se alătură, pe 5 mai, şi Darius Brubeck Quartet.

Din 2006, Darius Brubeck - fost director al Centrului pentru Jazz şi muzică populară din Durban, Africa de Sud, unde şi-a petrecut mare parte a vieţii sale - îşi dedică viaţa unei intense activităţi concertistice, cântând pe marile scene din Europa şi Statele Unite ale Americii. Însoţit în concerte de Mike Rossi (saxofon, clarinet şi flaut), Matt Ridley (contrabas) şi Wesley Gibbens (percuţie), Darius Brubeck calcă pe urmele tatălui său, celebrul pianist şi compozitor de jazz Dave Brubeck, al cărui talent îl moşteneşte şi alături de care a cântat în primii săi ani de muzică.

Two Generations of Brubeck şi The New Brubeck Quartet (Dave, Darius, Chris şi Dan) sunt formulele în care familia de muzicieni, împătimiţi ai jazz-ului, cucerea scenele lumii. Însă, după ce a condus mai multe trupe şi şi-a desăvârşit educaţia muzicală, experimentând şi studiind, Darius Brubeck iese din umbra părintelui celebru şi îşi construieşte singur cariera. În prezent, Darius Brubeck predă un curs de muzică la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj.

Biletele pentru concertul susţinut de Teodora Enache şi Darius Brubeck Quartet, cu preţuri cuprinse între 100 şi 200 de lei, sunt disponibile în reţeaua Eventim, librăriile Cărtureşti, Humanitas, magazinele Germanos şi Vodafone, Sala Palatului, reţeaua Vreaubilet şi online, pe www.bilete.ro şi www.eventim.ro.

La cadrul aceluiaşi eveniment Bucharest Spring Jazz 2010, pe 11 mai, la Sala Palatului din Capitală, vor concerta legendele muzicii jazz Yusef Lateef Quartet şi Pharoah Sanders Quartet. Biletele pentru acest concert, cu preţuri cuprinse între 75 şi 350 de lei, sunt disponibile în reţeaua Eventim, librăriile Cărtureşti, Humanitas, magazinele Germanos şi Vodafone, Sala Palatului, reţeaua Vreaubilet şi online, pe www.bilete.ro şi www.eventim.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici