"The King's Speech" şi "The Fighter" - patru nominalizări la premiile Sindicatului actorilor americani

Filmele "The King's Speech" şi "The Fighter" au primit, joi, câte patru nominalizări la premiile Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG) din 2011.

18 afișări
Imaginea articolului "The King's Speech" şi "The Fighter" - patru nominalizări la premiile Sindicatului actorilor americani

"The King's Speech" şi "The Fighter"-patru nominalizări la premiile Sindicatului actorilor americani (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Alături de aceste două pelicule, la categoria "cea mai bună distribuţie" au mai fost nominalizate filmele "Black Swan", "The Kids Are All Right" şi "The Social Network".

Filmul "The King's Speech", ce prezintă povestea lui George al VI-lea care îşi învinge bâlbâiala şi îşi asumă pe deplin rolul de rege al Marii Britanii în vreme de război, a primit alte trei nominalizări: Colin Firth, la categoria "cel mai bun actor în rol principal", Helena Bonham Carter, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", şi Geoffrey Rush, la categoria "cel mai bun actor în rol secundar".

Similar, drama "The Fighter" a primit alte trei nominalizări: Christian Bale, la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", şi Amy Adams şi Melissa Leo, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar". Protagonistul filmului, Mark Wahlberg, nu se regăseşte în acest an pe lista SAG a actorilor nominalizaţi.

Alături de Colin Firth, la categoria "cel mai bun actor în rol principal" au mai fost nominalizaţi Jeff Bridges, pentru rolul din "True Grit", Robert Duvall, pentru rolul din "Get Low", James Franco, pentru rolul din "127 Hours", şi Jesse Eisenberg, pentru rolul din "The Social Network".

Pe lista celor cinci nominalizări la categoria "cea mai bună actriţă" se află Annette Benning ("The Kids Are All Right"), Nicole Kidman ("The Rabbit Hole"), Natalie Portman ("Black Swan"), Hilary Swank ("Conviction") şi Jennifer Lawrence ("Winter's Bone").

La categoria "cel mai bun actor în rol secundar", alături de Geoffrey Rush ("The King's Speech") şi Christian Bale ("The Fighter"), au mai fost nominalizaţi actorii John Hawkes (Winter's Bone"),
Jeremy Renner ("The Town") şi Mark Ruffalo ("The Kids Are All Right").

La categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" au fost nominalizate Amy Adams ("The Fighter"), Helena Bonham Carter ("The King's Speech"), Mila Kunis ("Black Swan"), Melissa Leo ("The Fighter") şi Hailee Steinfeld ("True Grit").

Sindicatul actorilor americani este format din aproximativ 120.000 de artişti de film şi televiziune. Premiile SAG, care vor fi acordate în cadrul unei gale ce va avea loc pe 30 ianuarie, la Los Angeles, pot oferi o idee despre actorii favoriţi în cursa pentru premiile Oscar, acordate de Academia de film americană pe 27 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici