Tică Popescu începe filmările la primul său lungmetraj, "Aproape linişte"

Regizorul Tică Popescu va începe, în luna martie, filmările pentru lungmetrajul său de debut, "Aproape linişte", un film despre grupările de partizani din lupta de rezistenţă anticomunistă din munţi, în România, în perioada 1947- 1962, a declarat regizorul pentru MEDIAFAX.

17 afișări
Imaginea articolului Tică Popescu începe filmările la primul său lungmetraj, "Aproape linişte"

Tică Popescu începe filmările la primul său lungmetraj, "Aproape linişte"

"Filmul este despre grupările de partizani din munţi şi se bazează pe întâmplări adevărate şi personaje istorice", a spus Popescu, care semnează şi scenariul producţiei.

Regizorul a spus că încă mai lucrează la distribuţie, care va fi una de amploare, de aproximativ 80 de actori, în rolurile principale urmând să joace Dragoş Bucur, Andi Vasluianu, Costi Diţă şi Mihai Constatin.

Tică Popescu va da "motor", cel mai probail, în prima săptămână a lunii martie. Filmările se vor întinde pe trei - patru luni, se va lucra şi în mai, iunie, octombrie şi noiembrie, deoarece acţiunea filmului prezintă o perioadă de zece ani.

Pelicula se va filma la Făgăraş, Retezat, Câmpulung Muscel, Sinaia, Buşteni, Sibiu şi Hunedoara, dar şi în Bucureşti.

"Aproape linişte" este produs de Filmex, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, care i-a acordat un credit de 1.500.000 de lei, în 2006.

Tică Popescu, despre care regizorul Radu Muntean a afirmat că este unul dintre cele mai aşteptate debuturi în cinematografia română, a terminat scurtmetrajul "Faţa galbenă care râde", scenariu Doru Lupeanu, pe care îl va prezenta, în premieră, la TIFF.

Tică Popescu a obţinut şi anul acesta, la cea de-a doua sesiune a concursului de proiecte cinematografice din 2007, o finanţare de 1,05 milioane lei pentru lungmetrajul "Principii de viaţă" (Hi Film Production), scenariul Răzvan Rădulescu şi Alex Baciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici