Time Warner şi Viacom au încheiat un acord pentru retransmisia a 19 canale de televiziune

Grupul media Time Warner Cable şi compania de televiziune şi producţie cinematografică Viacom au încheiat, joi, un acord de principiu în ceea ce priveşte drepturile de retransmisie a 19 canale tv, după o serie de mai multe conflicte.

30 afișări
Imaginea articolului Time Warner şi Viacom au încheiat un acord pentru retransmisia a 19 canale de televiziune

Time Warner şi Viacom au încheiat un acord pentru retransmisia a 19 canale de televiziune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Viacom au ameninţat că îi vor priva pe cei 13,3 milioane de abonaţi ai Time Warner de 19 canale tv, printre care se numără Nickelodeon, MTV şi Comedy Central, însă joi, oficialii celor două companii au ajuns la un acord privind drepturile de retransmisie, care nu a fost finalizat.

Viacom a dorit ca Time Warner Cable să plătească cu 35 de milioane de dolari în plus faţă de suma anuală de 40 de milioane de dolari pentru retransmisia canalelor ei. Time Warner a refuzat, spunând că abonaţii nu vor accepta o creştere a preţurilor din cauza situaţiei economice actuale şi a cerut o prelungire a termenului de negocieri pe care Viacom a refuzat-o. Mai mult, Viacom a ameninţat că va anula drepturile de retransmisie a canalelor ei deţinute de Time Warner.

După mai multe conflicte, reprezentanţii celor două companii au anunţat, printr-un comunicat, că au ajuns la un acord de principiu pentru a demara retransmisia canalelor tv ale Viacom. Detaliile acestui acord vor fi finalizate în zilele următoare.

"Noi suntem foarte mulţumiţi de faptul că telespectatorii noştri vor putea urmări în continuare canalele preferate din reţeaua MTV (a Viacom, n.r)", a declarat Glenn Britt, preşedinte-director general al Time Warner Cable, al doilea cel mai mare operator de servicii de televiziune prin cablu din Statele Unite.

Pe de altă parte, Philippe Dauman, preşedinte-director general al Viacom a caracterizat acest nou acord ca fiind unul pozitiv şi în favoarea publicului şi a intereselor celor două companii.

Time Warner Cable este pe punctul de a pierde protecţia companiei mamă, Time Warner Inc, fiind planificată o separare a celor două la începutul lui 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici