Timişoara dă startul pe 17 februarie celui mai mare eveniment cultural din istoria oraşului

Timişoara dă startul, oficial, pe 17 februarie, Programului cultural naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, cel mai mare eveniment cultural din istoria oraşului.

2007 afișări
Imaginea articolului Timişoara dă startul pe 17 februarie celui mai mare eveniment cultural din istoria oraşului

FOTO Dominic Fritz/Facebook

Primarul Dominic Fritz anunţă, în weekendul de deschidere (17-19 februarie), peste 130 de evenimente: concerte, spectacole, expoziţii sau evenimente comunitare, iar pe tot parcursul anului, peste 1.000 de evenimente culturale.

Deschiderea oficială va avea loc în Piaţa Unirii, locul în care la 3 august 1919 trupele române au ajuns în Timişoara şi astfel, oraşul a devenit teritoriu românesc.

Ceremonia va începe cu un moment simbolic în care oraşului îi va fi înmânat premiul Melina Mercouri al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii dacă toate obligaţiile asumate prin dosarul de candidatură au fost îndeplinite cu succes.

Bugetul local prevede pentru cultură, în acest an, o alocare de 186,7 mil lei.

Evenimentul festiv Sărbătorim Deschiderea! va începe la ora 19,00, în Piaţa Unirii şi pune în lumină memoria şi identitatea Timişoarei, alături de artişti locali şi invitaţii lor. Piaţa Unirii va fi animată de show-ul aerian Muaré Experience al Voalá Project, un performance intens care îmbină muzica şi artele vizuale şi care a fost prezent în peste 30 de ţări din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici