Timişoara: Peste 2.000 de persoane la opera "Aida" interpretată în aer liber

Peste 2.000 de persoane s-au aflat, vineri seară, în Parcul Rozelor din Timişoara, pentru a asculta, în premieră, opera "Aida" de Verdi, interpretată în aer liber, în cadrul Festivalului de Operă şi Operetă.

1440 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Peste 2.000 de persoane la opera "Aida" interpretată în aer liber

Timişoara: Peste 2.000 de persoane la opera "Aida" interpretată în aer liber (Imagine: Mediafax Foto)

Publicul timişorean s-a bucurat de un spectacol de excepţie, opera "Aida" de Giuseppe Verdi, interpretată de artiştii Operei Naţionale Române din Timişoara.

"Sunt încântat. Mai ales pe noi, care suntem pensionari, şi avem o situaţie financiară mai precară, ne-ajută, pentru că nu tuturor le dă mâna să dea sute de mii de lei pentru un bilet", a spus un spectator.

O altă spectatoare s-a declarat impresionată de montarea "foarte elegantă", cu atât mai mult cu cât a spus că a văzut spectacolul jucat şi în sală.

Corneliu Murgu, directorul Operei din Timişoara, a afirmat că a fost impresionat de felul în care publicul a recepţionat ideea de spectacol în aer liber.

"Pe vremuri, în copilăria mea, erau spectacole aici. Dar de când am devenit directorul Operei am căutat să fac acest festival. A fost o ambiţie de-a mea. Iată că am reuşit. Astăzi (vineri seara - n.r.) este pentru prima oară când în acest parc se face spectacolul «Aida». Vedeţi că este plin şi lumea este entuziastă. Este un lucru deosebit şi cu această ocazie îi invit pe toţi iubitorii de operă să vină în parc", a declarat Corneliu Murgu, directorul Operei Naţionale Timişoara.

Publicul timişorean va avea ocazia să asculte, sâmbătă şi duminică seara, opereta "Silvia" de Emerich Kalman şi "Voievodul Ţiganilor", pe muzica lui Johann Strauss.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici