Toni Grecu: Să pună proştii botul

2502 afișări

Pentru început aş vrea sa inaugurez Ştirea mea de astazi tăind o panglică, ceva, dar nu am, deci o să-mi tai masca de pe faţă. Suntem aşadar în sezonul inaugurărilor care se ţin lanţ. Preşedintele a inaugurat trenul de la Gara de Nord la aeroportul Otopeni. M-a cuprins un sentiment de mândrie naţională, de patriotism. După două mii de ani, iată, aeroportul Otopeni este legat pe calea ferata de restul ţării. Cu timpul va fi şi folositoare probabil, adică se vor urca oameni în acel tren. Important este că el există.

Competiţia inaugurărilor şi tăierilor de panglici e maximă! La Bucureşti primăriţa, exaltată şi plină de mândrie, inaugureaza la Ciurel un pod care se opreşte în curtea unui bloc. Atât s-a putut, atât s-a făcut. Să fie primit. PNL-ul nu se lasă mai prejos. Premierul, împreună cu Primarul Iaşului au inaugurat duminică, atenţie!, amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă, adică un tăpşan cu buruieni. Asta ca să fie clar locul unde se va face fundaţia spitalului, să nu se apuce constructorii să toarne beton prin pădure, prin lacul Ciric sau peste aeroport. Deci, să fie clar, aici s-a făcut inaugurarea locului, aici se face spitalul. Nu turnaţi voi betoane pe unde vreţi, da? Urmând acest trend, festivităţile vor continua cu inaugurarea locurilor prin care vor trece autostrăzi, drumuri, conducte, căi ferate, tuneluri, linii de înaltă tensiune şi va fi inaugurat chiar şi aerul pe unde vor trece podurile suspendate ale lui Oprescu, dacă cineva îşi va propune să reia ideea.

Şi pentru că duminică sunt alegerile se vor inaugura, la repezeala, următoarele:

  • Începutul gândirii la proiectul spitalului regional Bucureşti, cu prezentarea primelor cinci pagini din ciorna de la Studiul de Fezabilitate şi harta Bucureştiului, format A4, luată de pe Google Maps.
  • Finalizarea anulării celei de-a patra licitaţii a centurii Târgu-Mureşlui, pentru că nu s-a prezentat nimeni.
  • Inaugurarea unui nou termen de execuţie, peste trei luni, a tronsonului Cristian-Brasov, ianagurare care se va repeta la fiecare amânare a termenului de finalizare.

Preluarea, în România, a modelului moldovenesc de inaugurare a unui WC şcolar, la care să fie invitate toate televiziunile, cu care ocazie toaleta va fi dată şi în folosinţă, premierul şi primarul fiind primii care vor face pipi în pisoare, filmaţi din spate de toate televiziunile care în goana după titluri senzaţionaliste vor subtitra: premierul şi primarul se pişă (beep) în WC-ul copiilor sau „Incredibil: Premierul şi primarul s-au făcut de pişat (beep) inaugurând un WC” sau, cel mai tare titlu: „În loc să sprijine educaţia, premierul se pişă în scoală.” Ştiu, sună vulgar, dar altfel nu se poate vorbi despre această campanie electorală de tot... la care doar proştii mai pun botul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici