Topul celor mai vizitate obiective culturale din Paris. Ce obiectiv turistic atrage peste 13 milioane de vizitatori anual

Catedrala Notre-Dame din Paris, bazilica Sacré-Coeur şi Muzeul Luvru ocupă primele trei poziţii într-un top al celor mai vizitate obiective culturale din Paris în 2011, alcătuit de Oficiul pentru Turism din capitala Franţei.

1017 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai vizitate obiective culturale din Paris. Ce obiectiv turistic atrage peste 13 milioane de vizitatori anual

Catedrala Notre-Dame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din cele 64 de situri şi monumente avute în vedere, 13 au primit peste un milion de vizitatori fiecare", iar "numărul de vizitatori pentru cele 13 situri reprezintă 82,5% din numărul total de turişti", au declarat reprezentanţii instituţiei citate.

Catedrala Notre-Dame din Paris s-a menţinut în frunte, cu 13,6 milioane de vizitatori, bazilica Sacré-Coeur ocupă locul al doilea, cu 10,5 milioane de vizitatori, iar Muzeul Luvru se află pe locul al treilea, cu 8,9 milioane de vizitatori.

Pe locurile următoare s-au clasat Turnul Eiffel (7,1 milioane de vizitatori), Centrul Pompidou (3,6 milioane de vizitatori) şi Muzeul Orsay (3,1 milioane de vizitatori).

Vizitele la muzee şi monumente - primul obiectiv de sejur la Paris pentru 65% dintre turişti - au generat, în 2011, peste 72,6 milioane de bilete vândute, reprezentând o creştere cu 2,5%.

În clasamentul pe naţionalităţi, "americanii şi britanicii se află în frunte, urmaţi la mică distanţă de vizitatorii brazilieni, ruşii şi chinezii au intrat şi ei în palmaresul intrărilor la marile muzee", au precizat autorii acestui studiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici