Tracy Chapman a dat-o în judecată pe Nicky Minaj pentru încălcarea drepturilor de autor

Cântăreaţa Tracy Chapman a dat-o în judecată pe Nicky Minaj pentru încălcarea drepturilor de autor, după ce artista rap a folosit mai multe fragmente din hitul "Baby Can I Hold You", din 1988, fără permisiunea acesteia, potrivit theguardian.com.

554 afișări
Imaginea articolului Tracy Chapman a dat-o în judecată pe Nicky Minaj pentru încălcarea drepturilor de autor

Tracy Chapman a dat-o în judecată pe Nicky Minaj pentru încălcarea drepturilor de autor

Este vorba de piesa "Sorry", pe care Minaj o cântă împreună cu rapperul Nas şi pe care artista dorea să o includă pe album "Queen", lansat recent. Minaj a încercat în mai multe rânduri să obţină aprobarea lui Chapman pentru a folosi fragmente din piesa "Baby Can I Hold You", fără succes.

Deşi nu a fost inclusă pe albumul ei, piesa a fost lansată la un post de radio şi este încă disponibilă online.

Tracy Chapman a cerut despăgubiri a căror valoare nu a fost făcută publică şi blocarea difuzării piesei.

Minaj a susţinut iniţial că "habar nu avea" că piesa include fragmente din acel hit şi că, imediat ce a aflat, a încercat să obţină aprobarea lui Chapman.

În 2005, Chapman declara că nu îşi doreşte ca piesele ei să fie preluate.

În vârstă de 54 de ani, Tracy Chapman este celebră pentru hituri precum "Fast Car", "Give Me One Reason", "Talkin' 'bout a Revolution", "Baby Can I Hold You", "Crossroads", "New Beginning" şi "Telling Stories". Câştigătoare a patru premii Grammy, Chapman şi-a lansat cel mai recent album, "Our Bright Future", în 2008.

Cântăreaţa hip-hop Nicki Minaj, celebră pentru stilul vestimentar foarte colorat şi perucile la fel de colorate pe care le utilizează frecvent, a avut mai multe piese clasate pe primele locuri în topurile de specialitate din Statele Unite. Minaj a fost prima femeie inclusă în lista MTV's Annual Hottest MC, iar, în 2012, a fost numită de New York Times "cea mai influentă artistă rap din toate timpurile". Stilul său de rap este caracterizat de rapiditatea cu care recită versurile şi de utilizarea mai multor accente, mai ales "cockney britanic", caracteristic londonezilor. Cel mai recent album al său, "Queen", a fost lansat pe 10 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici