Train Delivery, de vineri până duminică, în Gara de Nord din Capitală

Gara de Nord din Bucureşti va găzdui, de vineri până duminică, spectacole de muzică, teatru, arhitectură şi arte urbane, CFR S.A., Gara de Nord şi Fundaţia Cărtureşti organizând Train Delivery, un eveniment care doreşte reafirmarea gării ca obiectiv turistic, urbanistic şi cultural.

746 afișări
Imaginea articolului Train Delivery, de vineri până duminică, în Gara de Nord din Capitală

Train Delivery, de vineri până duminică, în Gara de Nord din Capitală (Imagine: Marcella Dragan/Mediafax Foto)

Peronul 14, cel mai larg din toată gara, va deveni o scenă de muzică, spectacol, arhitectură şi arte urbane, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. De asemenea, va fi adus un tren de la Remiza Specială Mogoşoaia, care va fi garat pentru a găzdui expoziţii foto, instalaţii şi performance în compartimente.

Acestora li se adaugă graffiti pe vagoane, party pe peron, filme de călătorie, teatru feroviar şi muzica Gării de Nord prin oamenii care au cântat-o de-a lungul vremii (de la Corina Chiriac şi Gabriel Dorobanţu la Rîmaru şi Norzeatic). Muzeul Căilor Ferate, aflat în vecinătatea peronului 14, îşi va deschide porţile pentru Train Delivery între orele 10.00 şi 20.00. Sălile de aşteptare, Salonul Regal, panoul de informaţii vor fi şi ele parte activă a poveştii.

"Gara de Nord este principalul nostru brand şi trebuie să-i refacem imaginea rămasă în urma vremurilor. Dorinţa noastră s-a întâlnit fericit cu iniţiativa Fundaţiei Cărtureşti şi astfel s-a născut Train Delivery. Vrem să oferim gării un suflu de prospeţime şi vrem s-o readucem acolo unde îi e locul: un spaţiu de tradiţie al Bucureştiului, alături de Arcul de Triumf, Ateneul Român, Parcul Cişmigiu, Calea Victoriei sau Bulevardul Kiseleff. Train Delivery este doar începutul acestei reîmprospătări", a declarat Sorin Mîndruţescu, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie CFR.

Fundaţia Cărtureşti este organizatoarea celui mai de succes proiect de cultură urbană, Street Delivery. Evenimentul şi-a desfăşurat anul acesta a opta ediţie şi a atras un număr de aproximativ 35.000 de vizitatori. Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, partener fiind Muzeul CFR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici