Trei jurnalişti Al Jazeera, reţinuţi la Paris pentru că utilizau o dronă

Trei jurnalişti ai postului tv Al Jazeera au fost reţinuţi, miercuri după-amiază, după ce au fost surprinşi utilizând un aparat de zbor la periferia oraşului Paris, pe fondul preocupării autorităţilor după ce drone au fost observate în ultimele două nopţi deasupra capitalei Franţei.

251 afișări
Imaginea articolului Trei jurnalişti Al Jazeera, reţinuţi la Paris pentru că utilizau o dronă

Trei jurnalişti Al Jazeera, reţinuţi la Paris pentru că utilizau o dronă

Cei trei jurnalişti au fost reţinuţi miercuri după-amiază, în momentul în care utilizau ilegal o dronă în zona Boulogne-Billancourt, la periferia vestică a Parisului.

Potrivit ziarului Le Parisien, cei trei ziarişti - ale căror naţionalităţi nu au fost dezvăluite - au vârste de 34, 52 şi 68 de ani. Sunt angajaţi ai postului tv qatariot Al Jazeera.

Reţinerile au avut loc în contextul preocupărilor autorităţilor franceze după ce, în ultimele două nopţi, aparate de zbor teleghidate au fost observate deasupra unor obiective importante din Paris.

Zborurile sub altitudinea de 6.000 de metri - inclusiv cele ale dronelor - sunt interzise în regiunea Paris.

"Deocamdată, nu s-a stabilit nicio legătură între aceste reţineri şi survolurile nocturne observate în ultimele două nopţi", a comunicat Parchetul din Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici