Trupul neînsufleţit al lui Béjart va fi incinerat marţi, iar cenuşa sa va fi încredinţată familiei

Trupul neînsufleţit al lui Maurice Béjart va fi incinerat marţi, la Lausanne, a doua zi după omagiul adus de public şi apropiaţii săi, iar urna conţinând cenuşa sa va fi încredinţată familiei, a indicat, luni, un purtător de cuvânt din partea Béjart Ballet de Lausanne (BBL).

3 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al lui Béjart va fi incinerat marţi, iar cenuşa sa va fi încredinţată familiei

Trupul neînsufleţit al lui Béjart va fi incinerat marţi, iar cenuşa sa va fi încredinţată familiei

Sute de persoane s-au perindat, luni dimineaţă, prin faţa sicriului  celebrului coregraf, decedat joia trecută,  la Lausanne, la vârsta de 80 de ani.

Elveţienii au aflat luni că Béjart, născut la Marsilia, sudul Franţei, pe 1 ianuarie 1927, pe numele său real Maurice Berger, a primit cetăţenia elveţiană în luna ianuarie.

Sicriul lui Maurice Béjart a fost expus duminică după amiază şi luni dimineaţă în sala de spectacole Métropole, situată în centrul oraşului Lausanne. Apropiaţii lui Maurice Béjart, de la compania de balet la elevii şcolii sale, se vor aduna la ora 15.00 GMT pentru "o ceremonie de adio privată".

Maurice Béjart, "certat" cu Franţa, a obţinut cetăţenia elveţiană, dar starea proastă a sănătăţii sale l-a împiedicat să îndeplinească ultima formalitate, aceea de a depune jurământul. Totuşi, "din momentul obţinerii autorizaţiei federale, în ianuarie, dl Maurice Berger a devenit cetăţean elveţian din punct de vedere juridic", a spus Vincent Grandjean, cancelar al cantonului Vaud.

În Elveţia, naţionalitatea se obţine în urma unei proceduri municipale şi cantonale.

Coregraful s-a stabilit în 1987 la Lausanne, după ce a plecat din Bruxelles, unde din 1960 a ocupat funcţia de director al companiei sale de balet. Deoarece este foarte ataşat de Belgia, este "foarte probabil" ca cenuşa sa să fie dispersată pe plaja din Ostende (Belgia), conform dorinţei coregrafului, a indicat, duminică, un purtător de cuvânt din partea BBL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici