Tudor Giurgiu caută finanţare pentru "Trixy" la Roma

Proiectul "Trixy" de Tudor Giurgiu va fi prezentat la Festivalul de Film de la Roma (22 - 31 octombrie) , în cadrul programului Fabrica dei Progetti, o piaţă a coproducţiilor unde cineaştii independenţi pot găsi finanţare.

105 afișări
Imaginea articolului Tudor Giurgiu caută finanţare pentru "Trixy" la Roma

Tudor Giurgiu caută finanţare pentru "Trixy" la Roma (Imagine: Mediafax Foto)

"Trixy" a fost selectat alături de alte peste 20 de proiecte din ţări precum Olanda, Marea Britanie şi Finlanda.

"«Trixy» este un film pe care aş vrea să îl fac şi e la faza de dezvoltare, de sinopsis. Ideea le-a aparţinut lui Cătălin Chirilă şi Marcel Manea şi este vorba despre o poveste inspirată din viaţa unuia dintre cei mai mari dasatori români, Trixy Checais, care este un soi de precursor al dansului contemporan şi care a trăit, şi-a dezvoltat cariera şi tot ce ţine de ea în perioada interbelică, ulterior fiind băgat la Canal, după care a trăit şi a murit în obscuritate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Tudor Giurgiu.

Giurgiu a mai precizat că a fost impresionat de această idee după ce, anul trecut, Răzvan Mazilu şi Gina Şerbănescu au făcut un remember al dansatorului, în timp ce Nina Cassian a scris despre el.

"M-am gândit că e un subiect şi un material pentru un film foarte puternic şi interesant, pentru că nu ar fi vorba (în film, n.r.) doar despre un personaj, ci şi despre o perioadă a istoriei", care să vorbească despre cluburile din acea vreme, boema sau undergroundul acelei lumi, conform regizorului.

Tudor Giurgiu a precizat că secţiunea Fabrica dei Progetti este destinată regizorilor aflaţi la cel de-al doilea film.

"Juriul vede primul film al fiecărui regizor care înscrie proiecte, după care se poartă discuţii pe tema proiectului înscris", a explicat regizorul modalitatea de obţinere a finanţării la această piaţă de producţii.

Festivalul Internaţional de Film de la Roma, aflat la a treia ediţie, ia startul pe 22 octombrie, cu proiecţia peliculei "L'uomo che ama" de Maria Sole Tognazzi, cu Monica Bellucci, prezentat în premieră mondială.

Printre personalităţile aşteptate la Roma pe perioada festivalului se numără, pe lângă Monica Belluci şi Viggo Mortensen, Al Pacino, căruia i se va decerna premiul Marco Aurelio pentru interpretare, regizorul francez Olivier Assayas, David Cronenberg, care îşi va prezenta, în premieră mondială, expoziţia "Chromosomes", o colecţie de 50 de fotografii din filmele sale, şi actorii Colin Firth şi Kristin Scott Thomas, prezenţi la proiecţia filmului în care joacă, "Easy Virtue".

Gian Luigi Rondi, preşedintele festivalului, a spus că evenimentul va fi dedicat cinematografiei "de divertisment" şi va implica atât criticii cât şi publicul, fără a concura cu Festivalul de Film de la Veneţia, pe care Rondi l-a coordonat anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici