Tudor Giurgiu: TIFF 2011 va fi un eveniment cum nu s-a mai văzut în ţară

Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, spune că TIFF 2011 va fi un eveniment "cum nu s-a mai văzut în Cluj şi în ţară", care nu va însemna doar film, ci şi alte evenimente artistice organizate în tot oraşul, nu doar în centru, iar spectacolul de deschidere poate concura cu meciul de fotbal România-Bosnia.

290 afișări
Imaginea articolului Tudor Giurgiu: TIFF 2011 va fi un eveniment cum nu s-a mai văzut în ţară

Tudor Giurgiu: TIFF 2011 va fi un eveniment cum nu s-a mai văzut în ţară (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Tudor Giurgiu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, dacă în urmă cu zece ani organizatorii făceau programul TIFF într-o cuşetă de tren, acum acesta se întocmeşte în avion, însă echipa şi spiritul nu s-au schimbat.

"Veţi fi martori la un eveniment cum nu s-a mai văzut în Cluj sau în ţară, va fi nu doar o încununare a tot ce am făcut, ci şi un tur de forţă, vrem să facem un eveniment mare, care nu înseamnă doar film, deoarece Clujul vibrează şi trăieşte altfel în timpul TIFF. Filmul ne preocupă cel mai tare, dar diferenţa majoră este diversificarea arealului geografic, nu va fi un eveniment de centru, organizăm proiecţii în aer liber în cartierul Mănăştur pe terenurile de sport din cartier. Apoi invitaţii, ne permitem să invităm foarte mulţi participanţi cu filme în competiţie", a spus Giurgiu.

El a adăugat că Piaţa Unirii va reprezenta "punctul zero" al festivalului, cinematograful de aici fiind un concept nou cu pavilioane, lansări de DVD, autografe, masterclass-uri, bere, cafea.

"Va fi un concept integrat, publicul va avea acces la regizori şi invitaţi. (...) Un proiect pilot este Autobahn, un proiect unic care a făcut vâlvă la Bucureşti, spectatorii sunt invitaţi să participe la un spectacol în maşini", a afirmat Giurgiu.

Tudor Giurgiu a precizat că un alt eveniment din cadrul festivalului va marca zece ani de film românesc.

În plus, TIFF 2011 va avea şi proiecţii caritabile.

"În circuitul lung al proiecţiilor vor fi şi proiecţii în scop caritabil, pentru restaurarea Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Filmul «In a better world» va fi o proiecţie caritabilă, reprezentând începutul unei campanii mai lungi pentru resuscitarea sensibilităţii clujenilor şi a autorităţilor pentru soarta acestei clădiri", a adăugat Giurgiu.

Directorul TIFF a mai spus că spectacolul de la gala de deschidere va fi "unul cum nu s-a mai văzut în România".

"Va fi un spectacol cum nu aţi mai văzut, la concurenţă cu meciul de fotbal România-Bosnia, interesul va fi mai mare aici. Este o surpriză despre care nu pot să spun mai multe", a menţionat Giurgiu.

TIFF 2011 se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 3 - 12 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici