Tudor Giurgiu: TIFF trebuie asimilat drept unul din proiectele strategice ale Clujului

Directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, a criticat, vineri seară, lipsa de implicare a autorităţilor şi a oamenilor de afaceri, spunând că a obosit să explice că acest festival are nevoie de o susţinere constantă, pe măsura efectelor economice pe care le are.

28 afișări
Imaginea articolului Tudor Giurgiu: TIFF trebuie asimilat drept unul din proiectele strategice ale Clujului

Tudor Giurgiu: TIFF trebuie asimilat drept unul din proiectele strategice ale Clujului (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a spus, în discursul susţinut la deschiderea festivalului, că TIFF trebuie asimilat drept unul din proiectele strategice ale municipiului Cluj-Napoca şi trebuie găsită o strategie de finanţare pe măsură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aş vrea să priviţi în jur şi să mă înţelegeţi că am ajuns de la o scară mare. De-aici încolo lucrurile se pot face doar cu un planning inteligent, cu un plan de perspectivă bine conturat, cu asimilarea TIFF-ului drept unul din proiectele strategice ale acestui oraş şi, automat, găsirea unei strategii şi calendar de finanţare pe măsură, care să ne dea liniştea unei construcţii serioase şi profesioniste", a spus Giurgiu.

El a mai afirmat că TIFF are nevoie de susţinere pe măsura efectelor economice pe care le are asupra municipiului Cluj-Napoca.

"Am obosit să explic că acest festival are nevoie de o susţinere constantă, pe măsura efectelor economice şi de imagine pe care TIFF-ul le aduce acestui oraş. Vă spun toate astea nu pentru a vă simţi responsabili, ci pentru a reflecta şi a vă deschide ochii. Ştiu că întotdeauna aţi considerat TIFF un eveniment important, o mândrie pentru Cluj şi aţi fost alături de noi. E momentul însă pentru fapte şi pentru un exerciţiu de solidaritate. Vă provoc să gândim cum vrem să arate acest festival la anul, la editia zece, cât şi peste încă zece ani. Vrem să rămânem în provincie, sau vrem în Liga Campionilor? Vrem să rămânem cu săli de cinema cu scaune vechi, ecrane murdare şi sunet de pe vremea lui Pazvante sau putem să începem să ne gindim la un centru multimedia cu două-trei săli de cinema, cu spaţii de expoziţii, cu mediateca audio-video, cu un platou mic de filmare, care să devină un adevarat centru al Festivalului în 2021, la editia a 20-a? Am auzit azi la radio o reclamă care spunea: să mergi mai departe înseamnă să ştii când să te opreşti. Vă rog să ne ajutaţi să mergem mai departe. Eu şi echipa mea am obosit puţin", a adăugat Tudor Giurgiu.

Peste 1.400 de persoane au participat, vineri seară, la deschiderea oficială a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care a avut loc, în premieră, în aer liber, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici