Turcan: Pregătim includerea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a castelelor Peleş şi Pelişor

Castelele Peleş şi Pelişor vor fi incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a anunţat marţi ministrul Culturii, Raluca Turcan, care spune că a fost constituit un grup care să se ocupe de îndeplinirea demersurilor în acest sens.

230 afișări
Imaginea articolului Turcan: Pregătim includerea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a castelelor Peleş şi Pelişor

Turcan: Pregătim includerea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a castelelor Peleş şi Pelişor

„Am avut o primă discuţie la sediul Ministerului Culturii cu reprezentanţii Institutului Naţional al Patrimoniului, ai Muzeului Național Peleș şi ai Asociației Casa Majestății Sale - Casa Regală, cu care am stabilit un grup de lucru pentru îndeplinirea cerinţelor procedurale pentru înscrierea în Lista Indicativă a României pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de la identificarea capacităţii de gestionare şi management, până la definirea exactă a perimetrelor, la îndeplinirea condiţiilor de autenticitate şi integritate şi a criteriilor privind valoarea universală excepţională”, a scris marţi, pe Facebook, ministrul Culturii.

Raluca Turcan arată că cele două castele nu sunt doar monumente istorice, autentice, excepţionale, ci şi destinaţii vii care reflectă identitatea naţională contemporană, funcţionând ca muzee.

„De asemenea, Reşedinţele regale din Sinaia impresionează prin frumuseţea şi semnificaţia arhitecturală, reprezentând un punct de referinţă pentru Europa de Est. Valoarea lor excepţională merită să fie recunoscută de UNESCO prin includerea în Lista Patrimoniului Mondial”, a adăugat Turcan.

Ea susţine că vor fi iniţiate colaborări și cu alte instituții cu atribuții directe sau indirecte asupra Domeniului Regal de la Sinaia în vederea asigurării standardelor de calitate necesare pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici