TV5, subtitrat în limba română din ianuarie 2008

TV5 va avea subtitrare în limba română din ianuarie 2008, primele teste în acest sens debutând în cursul lunii decembrie, a declarat pentru MEDIAFAX Antoine Bagnaninchi, agent TV5 România.

61 afișări
Imaginea articolului TV5, subtitrat în limba română din ianuarie 2008

TV5, subtitrat în limba română din ianuarie 2008

Programele TV5, cea mai importantă televiziune francofonă din lume, care este finanţată de cinci ţări - Franţa, Comunitatea franceză din Belgia, Elveţia, Canada şi guvernul provinciei Quebec, prezentă pe piaţa românească din 1991, vor intra din această lună în teste, urmând ca de la începutul anului viitor să fie subtitrate în mod progresiv în limba română.

"Subtitrarea în limba română se lansează chiar din decembrie 2007, câteva programe vor fi subtitrate în regim de test şi subtitrarea programelor se va generaliza progresiv începând din ianuarie 2008", a spus Antoine Bagnaninchi.

El a precizat că, în prezent, 80% din operatorii de cablu din România au inclus TV5 în grila lor de programe. "În viitor, intenţionăm să fim prezenţi şi pe plateforme satelit", a explicat Bagnaninchi.

Postul TV5 a fost scos, în 2006, din grilele de programe ale UPC, ceea ce a dus la mai multe plângeri ale abonaţilor. Postul a fost înlocuit de operatorul de cablu UPC cu televiziunea de filme MGM, ulterior televiziunea reintrând în oferta operatorului.

Potrivit site-ului companiei, peste 176 de milioane de case recepţionează TV5 Monde, prin cablu sau satelit, 24 de ore din 24, având o audienţă de 25 de milioane de telespectatori zilnic. Astfel, TV5 este, alături de MTV şi CNN, una dintre cele cele mai mari reţele de televiziune la nivel mondial.

Pe 29 noiembrie, Le Figaro transmitea că posturile TV5, France 24 şi RFI ar putea fi integrate într-un holding denumit France Monde, care ar coordona activităţile audiovizualului extern francez, potrivit unui raport prezentat preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy. Raportul nu se pronunţă pentru o fuziune imediată între France 24 şi RFI (Radio France Internationale, n.r.), ci pentru gruparea intereselor economice ale celor două entităţi într-o nouă structură, ceea ce ar conduce la apariţia unei noi mărci care să găzduiască o platformă de conţinuturi noi: servicii de furnizare de emisiuni TV, de conţinuturi video la cerere şi site-uri comunitare. Până în 2010-2012, această entitate ar urma să dezvolte un pachet de canale care vor prezenta subiectele importante abordate de TV5 şi France 24 cum ar fi ştiri, emisiuni pentru tineri, lifestyle şi emisiuni muzicale francofone.

Acţionarii francezi ai TV5 şi cei ai France 24 (TF1 şi France Télévisions) vor fi invitaţi să contribuie mai mult, din punct de vedere al aportului de conţinut, la aceste structuri, în caz contrar, statul francez urmând să analizeze posibilitatea revizuirii poziţiei sale faţă de cele două posturi. Statul francez, care deţine 66% din capitalul TV5, finanţează în proporţie de 84 % activitatea postului şi ar putea decide să îşi diminueze contribuţia financiară pentru ca aceasta să fie conformă cu numărul de acţiuni deţinute în cadrul televiziunii.

Televiziunea France 24 este prezentă şi pe piaţa românească, postul de ştiri transmiţând concomitent în limbile franceză, engleză şi arabă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici