TV5 va difuza 50% din programe subtitrate în limba română

Televiziunea francofonă TV5, retransmisă în prezent de circa 90-95% din operatorii de cablu şi DTH din România, va avea 50% din programe subtitrate în limba română până în anul 2010, a declarat pentru MEDIAFAX Antoine Bagnaninchi, Agent TV5 Monde.

372 afișări
Imaginea articolului TV5 va difuza 50% din programe subtitrate în limba română

TV5 va difuza 50% din programe subtitrate în limba română

Televiziunea TV5, prezentă pe piaţa românească din 1991, a devenit obligatorie în grilele cabliştilor din România în decembrie 2007, printr-o modificare adusă la Legea audiovizualului 504 din 2002.

În aceste condiţii, în prezent, canalul francofon este retransmis de circa 90-95 % din operatorii de cablu şi de platforme digitale care retransmit programe TV pe piaţa românească.

"TV5 nu este distribuit peste tot, mai sunt câţiva operatori de cablu care nu au capacitatea tehnică de a retransmite TV5, însă 90-95% din operatorii de cablu şi platforme digitale retransmit TV5", a spus Antoine Bagnaninchi, Agent TV5 Monde.

Cu toate acestea, TV5 nu are un birou la Bucureşti şi nici nu există o prioritate pentru deschiderea unuia.

"Prioritatea TV5 este subtitrarea. O să încercăm să mărim bugetul, să creştem numărul de programe subtitrate. Acum avem 25-30% subtitrare pe TV5 în limba română şi obiectivul este să ajungem la 50% până în 2010. Totuşi, avem foarte multe programe în direct şi ele nu vor putea fi subtitrate", a spus Antoine Bagnaninchi.

Planurile TV5 pentru România implică şi o campanie de publicitate, dar şi implicare în viaţa culturală din România.

"Se va lansa o campanie de publicitate în ghidurile TV pentru noile programe şi noua grilă. Există discuţii şi pentru a lansa un site al TV5 în limba română, dar sunt chestiuni de natură financiară. Vom încerca să ne implicăm şi în viaţa culturală din România, foarte probabil ca sponsor al Festivalului TIFF", a explicat Antoine Bagnaninchi.

De asemenea, TV5 intenţionează să difuzeze, în noiembrie-decembrie, câteva programe despre Revoluţia română din 1989.

"TV5 intenţionează să facă ceva pentru cei 20 de ani de la Revoluţia din decembrie '89, însă decizia va depinde şi de ce se va pregăti în România cu acest prilej. În plus, în decembrie, pe TV5 va fi un program special, se vor difuza câteva documentare sau, poate, se va face ceva în direct în România", a precizat Agentul TV5 Monde.

TV5 este cea mai importantă televiziune francofonă din lume, fiind finanţată de cinci ţări - Franţa, Comunitatea franceză din Belgia, Elveţia, Canada şi guvernul provinciei Quebec.

În 2009, TV5 Monde sărbătoreşte 25 de ani de la lansare, postul având o nouă imagine, o nouă grilă de programe şi noi semnale în Africa şi Asia.

Citeşte şi:

TV5, subtitrat în limba română din ianuarie 2008

Postul ARTE vrea să intre pe piaţa din România

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici