TVR are circa 300 de procese cu unii dintre angajaţii concediaţi anul trecut. 15% au fost pierdute

Televiziunea Română are aproximativ 300 de procese cu unii dintre foştii angajaţi ai instituţiei, care au fost concediaţi anul trecut, dintre care 15% au fost pierdute într-o primă instanţă, a declarat Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, miercuri, într-o conferinţă de presă.

313 afișări
Imaginea articolului TVR are circa 300 de procese cu unii dintre angajaţii concediaţi anul trecut. 15% au fost pierdute

TVR are circa 300 de procese cu unii dintre angajaţii concediaţi anul trecut. 15% au fost pierdute (Imagine: Shutterstock)

Potrivit lui Stelian Tănase, numărul de angajaţi înainte de restructurarea care s-a făcut anul trecut în Societatea Română de Televiziune (SRTv) era de 3.149 (număr de posturi 3.236). În cadrul procesului de restructurare au fost concediaţi 619 angajaţi.

Stelian Tănase a mai spus că, după restructurare, TVR a avut 2.535 de angajaţi (2.450 de posturi).

Pe lângă concedierea colectivă din TVR, din televiziunea publică au mai ieşit angajaţi în mod "natural", pensionându-se sau părăsind instituţia din propria voinţă.

Însă, în urma restructurării, TVR este implicat în circa 300 de procese cu foşti angajaţi, din care 15% s-au pierdut în prima instanţă. "Toate sunt în recurs, nu avem sentinţe definitive (în aceste procese, n.r.)", a spus Stelian Tănase.

Restructurarea s-a făcut în timpul fostului consiliu de administraţie al TVR, care era condus la momentul respectiv de fostul preşedinte-director general Claudiu Săftoiu.

Stelian Tănase, care a fost numit director general interimar al TVR pe 20 decembrie 2013, a spus că nu are în vedere să facă alte concedieri în Televiziunea Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici