TVR şi CNSAS vor colabora pentru ca telespectatorii să cunoască istoria perioadei comuniste

Televiziunea Română şi CNSAS au semnat un protocol de colaborare, al cărui scop este realizarea de emisiuni, evenimente şi proiecte comune care vizează cunoaşterea istoriei perioadei comuniste şi dezvoltarea unei culturi politice democratice în România.

114 afișări
Imaginea articolului TVR şi CNSAS vor colabora pentru ca telespectatorii să cunoască istoria perioadei comuniste

TVR şi CNSAS vor colabora pentru ca telespectatorii să cunoască istoria perioadei comuniste (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Protocolul de colaborare între Societatea Română de Televiziune (SRTv) şi Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a fost semnat de Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, şi Dragoş Petrescu, preşedintele Colegiului CNSAS, potrivit unui comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX de reprezentanţii Televiziunii Române.

Printre altele, cele două instituţii se vor sprijini în realizarea de filme documentare şi alte producţii audiovizuale, specialiştii CNSAS vor participa la emisiuni care abordează subiecte din ariile lor de competenţă, iar TVR va informa publicul cu privire la activităţile de interes naţional organizate de CNSAS.

"Televiziunea Română mai face un pas spre crearea unui sistem de colaborare instituţională pus în slujba cunoaşterii istoriei României şi promovării valorilor culturale. Televiziunea publică are datoria de a face cunoscută istoria recentă a acestei ţări", a declarat Stelian Tănase.

Protocolul semnat joi conţine termenii generali ai colaborării, urmând ca pentru fiecare acţiune să fie încheiate acorduri separate.

TVR a mai încheiat parteneriate cu Biserica Ortodoxă, Academia Română şi Institutul pentru Cercetarea Crimelor Comunismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici