Twitter, blocat în urma unui atac informatic

Platforma de microblogging Twitter este inaccesibilă, joi după-amiază, anunţând pe blogul său că face faţă unui atac informatic, iar alte site-uri, inclusiv LiveJournal şi Facebook, sunt numai parţial funcţionale, relatează Wall Street Journal.

14 afișări
Imaginea articolului Twitter, blocat în urma unui atac informatic

Twitter, blocat în urma unui atac informatic

Twitter.com a afişat, în jurul orei locale 11.00 (18.00, ora României), un mesaj conform căruia serviciul a fost parţial reluat, în urma unui atac informatic de tip "denial-of-service".

Conform BBC, nu este clar când a fost blocat serviciul Twitter şi nici dacă acesta este inaccesibil în întreaga lume. Atacurile de tip denial-of-service implică în multe cazuri blocarea serverelor unei companii prin transmiterea unui număr mare de pachete de date.

Conform Brand Republic, platforma de microblogging Twitter a ajuns la 44,5 milioane de utilizatori unici în iunie, cu 19% mai mulţi comparativ cu luna mai, potrivit statisticilor ComScore.

Twitter a înregistrat o creştere de peste şapte milioane de utilizatori într-o singură lună, în condiţiile în care platforma de microblogging avea 37,3 milioane de utilizatori în mai.

Numărul de utilizatori al Twitter din iunie 2009 este în creştere cu 1.460% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, când platforma de microblogging era accesată de doar 2,9 milioane de internauţi.

Aceste estimări iau în calcul numai traficul de pe Twitter.com şi nu şi pe cel al aplicaţiilor conexe, precum TweetDeck sau Tweetie, pe care numeroşi utilizatori le folosesc pentru a accesa site-ul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici