Ultima reprezentantă a dinastiei care a fondat agenţia Reuters, a decedat

Baroneasa Reuter, Marguerite, ultima reprezentantă a familiei care a fondat agenţia de presă Reuters, a decedat duminică, la vârstă de 96 de ani.

90 afișări
Imaginea articolului Ultima reprezentantă a dinastiei care a fondat agenţia Reuters, a decedat

Ultima reprezentantă a dinastiei care a fondat agenţia Reuters, a decedat (Imagine: www.reuters.com)

Ocrotitoare a artelor, Marguerite este văduva lui Oliver, al patrulea baron de Reuter, al cărui bunic, Paul Julius Reuter a lansat serviciul de ştiri la Londra, în 1851, după ce bazele acestuia fuseseră puse în Aachen, Germania, cu ajutorul cablurilor de telegraf şi al porumbeilor voiajori.

Titlul de baron - distincţie germană oferită lui Paul Julius în 1871 şi confirmată ulterior, de către regina Victoria, a oferi privilegii şi nobilimii din Anglia - se stinge odată cu decesul lui Marguerite, pentru că cei doi soţi nu au avut copii.

"Numele moare odată cu ea", a declarat prietenul său, Michael Nelson, fost director general al Reuters.

Un alt prieten apropiat al acesteia, John Fox, a declarat că baroneasa a suferit numeroase infarcte în ultimul an.

Baroneasa de Reuter a decedat duminică dimineaţă, într-un azil de bătrâni situat la graniţa Franţei cu Monaco.

John Fox a mai precizat că Marguerite, care era de origine elveţiană, văduvă de peste 40 de ani, era extrem de mândră de legătura familiei sale cu agenţia Reuters, dar şi de naţionalitatea britanică obţinută prin căsătorie.

Anul trecut, agenţia Reuters a fost achiziţionată de compania Thomson Reuters Plc.

"Cu toate că familia fondatoare a Reuters nu mai era acţionar majoritar al agenţiei, baroneasa a participat la o ceremonie care a avut loc la biserica St. Bride din Londra prin care a fost marcată mutarea istorică a Reuters din Fleet Street (sediul istoric al agenţiei, n.r.) în Canary Wharf, în 2005", a declarat Tom Glocer, director executiv al Thomson Reuters.

Marguerite Reuter, fiica lui George Uehlinger, s-a născut pe 14 iulie 1912, în Neunkirch, Elveţia.

Daisy, aşa cum îi spuneau prietenii, era, conform declaraţiilor acestora, o femeie generoasă, care vorbea numeroase limbi străine şi care iubea jocul de bridge, opera şi baletul.

"Era o persoană foarte caldă şi ospitalieră, generoasă, filantroapă, o mare susţinătoare a artelor şi muzicii. Era mereu impecabilă: elegantă, rafinată şi frumoasă, cu un zâmbet angelic", a mai subliniat Fox.

Marguerite de Reuter va fi incinerată la Lausanne, iar cenuşa sa va fi înmormântată alături de rămăşiţele soţului său, care a decedat în 1968.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici