Un documentar despre copiii orfani din România anilor '90, prezentat la Bucureşti pe 4 decembrie

"Hand Held", un documentar despre copiii orfani din România anilor '90 semnat de Don Hahn şi Michael Carroll, va fi prezentat la Bucureşti pe 4 decembrie, la Muzeul Naţional de Artă a României.

307 afișări
Imaginea articolului Un documentar despre copiii orfani din România anilor '90, prezentat la Bucureşti pe 4 decembrie

Un documentar despre copiii orfani din România anilor '90, prezentat la Bucureşti pe 4 decembrie (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

"Hand Held" este un film documentar care prezintă publicului povestea lui Michael Caroll care, călătorind în anul 1990 ca fotojurnalist în România, a descoperit situaţia tragică a copiilor orfani şi mai ales a celor infectaţi cu HIV. Filmul este o poveste model care invită publicul la implicare socială.

La premiera documentarului "Hand Held" vor participa producătorul şi regizorul Don Hahn şi fotograful Michael Carroll.

Taxa de participare este de 100 de lei, reprezentând o donaţie pentru Fundaţia Inocenţi. Pentru studenţi, intrarea costă 30 de lei. Donaţiile vor susţine proiectele Fundaţiei Inocenţi, prin care se oferă suport copiilor cu dizabilităţi, spitalizaţi, instituţionalizaţi şi/sau care provin din familii nevoiaşe.

Filmul "Hand Held" va fi prezentat în premieră pentru România la gala caritabilă de Moş Nicolae organizată pentru copiii cu dizabilităţi din Bistriţa, ce va avea loc pe 2 decembrie.

Don Hahn a fost nominalizat la premiile Oscar în calitate de producător al scurtmetrajului animat "Fetiţa cu chibrituri" (2006) şi al lungmetrajului "Frumoasa şi bestia" (1991). El a mai produs filme precum "Crăiasa Zăpezii", "Regele Leu", "Cocoşatul de la Notre Dame", "Coşmarul dinaintea Crăciunului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici