Un grec, un spaniol şi un rus, în finala Concursului Enescu 2014 la secţiunea Pian

Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania) şi Ilya Rashkovskiy (Rusia) sunt cei trei pianişti care vor concerta sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român din Bucureşti, în finala secţiunii Pian a Concursul Internaţional "George Enescu".

228 afișări
Imaginea articolului Un grec, un spaniol şi un rus, în finala Concursului Enescu 2014 la secţiunea Pian

Un grec, un spaniol şi un rus, în finala Concursului Enescu 2014 la secţiunea Pian

Finala secţiunii Pian încheie ediţia din 2014 a Concursului Internaţional "George Enescu", informează organizatorii evenimentului.

Cei trei pianişti îşi dispută şansa de a câştiga Concursul Enescu 2014 la secţiunea Pian, sâmbătă, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta renumitului pianist şi dirijor Justus Frantz, un apropiat al lui Leonard Bernstein.

Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania) şi Ilya Rashkovskiy (Rusia) vor interpreta "Concertul Nr. 1 în si bemol minor pentru pian şi orchestră op. 23", de Piotr Ilici Ceaikovski, şi "Concertul Nr. 3 în re minor pentru pian şi orchestră op. 30", de Serghei Rahmaninov.

Astfel, de la ora 19.00 la 20.25, Vassilis Varvaresos (Grecia) va interpreta "Concertul Nr. 1 în si bemol minor pentru pian şi orchestră op. 23", de Piotr Ilici Ceaikovski, iar Ilya Rashkovskiy (Rusia) va interpreta "Concertul Nr. 3 în re minor pentru pian şi orchestră op. 30", de Serghei Rahmaninov. Va urma o pauză de 15 minute, iar, de la 20.40 la 21.20, Josu De Solaun (Spania) va interpreta "Concertul Nr. 1 în si bemol minor pentru pian şi orchestră op. 23", de Piotr Ilici Ceaikovski. După o altă pauză de 10 minute, va urma ceremonia de decernare a premiilor, de la 21.30 la 21.50.

Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, Concursul Enescu oferă laureaţilor secţiunii Pian posibilitatea de a fi invitaţi la unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale, Festivalul de la Ravello, ediţia 2015. De asemenea, odată cu câştigarea concursului, pianiştii au şansa de a participa la masterclass-uri la Academia de Muzică din Viena şi la Kronberg Academy.

Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză. De asemenea, 100 de locuri în aer liber sunt disponibile pentru public în faţa Ateneului Român. Totodată, transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR HD, dar şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România. La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni - în calitate de director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar, în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici