Un număr de 50 de bloguri româneşti, în finala "Blog The Theatre"

Un număr de 50 de bloguri au fost selectate în programul "Blog The Theatre", trei dintre acestea urmând să fie transformate în piese de teatru, transmite Teatrul Bulandra.

1 afișare
Imaginea articolului Un număr de 50 de bloguri româneşti, în finala "Blog The Theatre"

Un număr de 50 de bloguri româneşti, în finala "Blog The Theatre"

În următoarea fază a proiectului, până în aprilie, urmează să fie scrise piesele de către dramaturgi, pe baza textelor de pe cele trei bloguri selectate, după obţinerea acordului autorului. Piesele alese vor fi transformate în spectacole de 30 de minute.

În timpul repetiţiilor pentru spectacole, autorii blogurilor, dar şi dramaturgii se pot implica pentru alegerea distribuţiei şi a modului de prezentare.

În ultima fază a proiectului, cele trei piese vor fi prezentate la festivalul de la Graz, unde vor participa toate cele cinci ţări implicate în proiect. Piesa desemnată câştigătoare în cadrul acestui festival va fi transformată într-un spectacol de teatru şi produsă din bani europeni, urmând să aibă premiera la Graz.

Lista blogurilor selectate pentru a fi supuse votului a fost afişată pe site-ul http://stg.beepworld.de/blogtxt/forum/index.php, secţiunea România.

Cel mai interesant comentariu făcut unui blog din lista propusă va fi premiat de Teatrul Bulandra cu invitaţii la două spectacole, la Sala Izvor, şi două spectacole, la Sala Toma Caragiu.

Pe 3 februarie, la Sala Toma Caragiu, va avea loc o seară de lecturi publice, în care vor fi citite fragmente din bloguri de către actorii Marius Capotă, Adrian Ciobanu, Marius Chivu, Şerban Pavlu. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, utilizatorii înscrişi pe forumul proiectului având prioritate şi locuri rezervate.

Pe site-ul proiectului, www.blogtheatre.net, la secţiunea "Forum", vizitatorii au ocazia de a deschide discuţii privind blogurile găsite de către blogscouteri, de a-şi propune propriile bloguri şi de a comenta alte bloguri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici