Un număr restrâns de persoane au adus un ultim omagiu actorului Colea Răutu

Mai puţin de 30 de persoane au venit să aducă un ultim omagiu actorului Colea Răutu, la Capela Mare a Cimitirului Bellu, unde a fost depus joi, în jurul orei 12.00, actriţa Ioana Pavelescu denunţând atât indiferenţa oamenilor cât şi modul în care a fost organizată ceremonia de înmormântare.

3683 afișări
Imaginea articolului Un număr restrâns de persoane au adus un ultim omagiu actorului Colea Răutu

Un număr restrâns de persoane, au adus un ultim omagiu actorului Colea Răutu

Actriţa Ioana Pavelescu s-a arătat revoltată de modul în care Colea Răutu este condus pe ultimul drum. "Aşa sunt românii, Colea Răutu are destinul unui român", a mai adăugat actriţa, care a însoţit-o la capelă pe fiica artistului, Irina Răutu, care a venit de la Paris pentru înmormântarea tatălui său.

"Colea Răutu nu are un loc de veci pe Aleea Actorilor, nu este depus la niciun teatru, la niciun cinematograf, este îngropat ca un om oarecare", a mai adăugat Ioana Pavelescu. "Niciun director de teatru sau de cinematograf nu s-a oferit să îl depună pe Colea Răutu în instituţia sa (...) Lui i-ar fi plăcut să fie depus undeva şi să fie îngropat pe Aleea Actorilor", a spus actriţa, care a mai adăugat că marele actor a fost ca un tată pentru ea. "Am copilărit în umbra lui, deoarece părinţii noştri erau prieteni".

Soţia actorului, Magda, şi l-a amintit pe Colea Răutu ca fiind "un om cald, iubitor şi gospodar, un tată şi un soţ extraordinar". "Cel mai mult îi plăceau caii, florile şi femeile". Magda Răutu a spus că meseria de actor a soţului său nu a creat niciodată probleme în familie. "Îşi făcea meseria ca un om obişnuit. Venea acasă şi grijile lui erau ce aveam să facem în seara aceea, la ce restaurant să mergem...".

Ea a mărturisit, însă, că actorul se consuma atunci când trebuia să joace un rol complicat. "În «Domnişoara Nastasia», trebuia să joace rolul unui cizmar şi a stat o lună pe lângă un cizmar ca să îi iasă rolul bine. Mereu spunea: «Dacă unul dintre spectatori se pricepe mai bine decât mine la rolul meu?»", şi-a amintit Magda Răutu.

În timpul slujbei, la capelă a venit şi omul de afaceri Viorel Păunescu pentru a-i aduce un omagiu lui Colea Răutu. Păunescu a mărturisit că a fost prieten cu Colea Răutu timp de 40 de ani. "Era un om extraordiar de puternic, un mare actor şi extraordinar de modest".

Omul de afaceri şi-a amintit că actorul avea obiceiul să mergă foarte mult pe jos, chiar şi la vârsta de 87 de ani. "Venea la teatru cu maşina, apoi mergea pe jos până acasă (...). Era un actor mare, juca mai mult roluri negative, dar nouă ne plăcea cel mai mult când cânta «Hei, coşar» (...). Ne ştim din perioada în care exista la Gara de Nord un restaurant unde el le mai cânta prietenilor".

Nepoata şi fina actorului, Ilinca Maria Munteanu, a spus că unchiul său nu s-a plâns niciodată că l-a uitat lumea. "Când ieşea pe stradă, era recunoscut de toţi".

Colea Răutu va fi înmormântat vineri, la ora 12.30, în cripta familiei sale de la Cimitirul Bellu.

Actorul a încetat din viaţă, marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde era internat de mai bine de o săptămână, acesta suferind de ciroză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici