Un recital al Victoriei Cociaş, de la Avignon OFF la Teatrul Nottara

După ce a jucat "A qui ai-je l'honneur de m'adresser?" la Festivalul Avignon OFF din iulie, actriţa Victoria Cociaş va prezenta versiunea în limba română a spectacolului la Teatrul Nottara, începând de miercuri, informează teatrul.

2 afișări
Imaginea articolului Un recital al Victoriei Cociaş, de la Avignon OFF la Teatrul Nottara

Un recital al Victoriei Cociaş, de la Avignon OFF la Teatrul Nottara

Comedia scrisă de Peter Shaffer o înfăţişează pe Angela Parsons, o londoneză între două vârste. Aşezată în faţa unui microfon, ea e pe cale să înregistreze pe casetă o disperată dare de seamă finală, despre viaţa şi moartea ei. Caseta urmează să explodeze a doua zi, ca o bombă, în momentul când lumea întreagă va descoperi cumplitul scandal al cărui erou este cel mai popular idol din filmele hollywoodiene. Toţi cei care lucrează cu Angela, în birourile de dactilografiat, sunt convinşi că un capriciu copilăresc o îndeamnă să plece la Los Angeles, ca să înceapă o viaţă nouă, în calitate de asistentă a marelui actor Tom Prance.

Dar pentru Angela, însetată de tandreţe, această relaţie cu noul ei patron pare să fie cea mai frumoasă întâmplare din viaţa ei. Când, însă, toate sfârşesc îngrozitor, dorinţa ei de a se explica - pentru a stabili adevărul, dar şi pentru a se răzbuna - o îndeamnă să povestească toată aventura.

Un one woman show al Victoriei Cociaş, "Cui am onoarea să mă adresez?", regizat de Petre Bokor, care a semnat şi traducerea şi adaptarea textului. Scenografia este concepută de Viorica Petrovici.

Premiera din 26 septembrie este găzduită de Teatrul Nottara, la Sala "George Constantin".

Versiunea în limba franceză a spectacolului s-a jucat de 20 de ori la Avignon OFF, în această vară. Victoria Cociaş n-a fost la prima participare la festival. Ea a mai jucat în "Scrisoare de dragoste ca un supliciu chinezesc" de Fernando Arrabal (în 2001 şi 2004) şi în "Mila" de Bernard Proust (în 2005).

Piesa lui Peter Shaffer a fost prezentată în premieră mondială la BBC, în interpretarea lui Judi Dench.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici