- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (27.10.2013, 21:11)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un restaurant cu specific românesc din Brooklyn, promovat în publicaţia The New York Times
Restaurantul "Moldova", din cartierul newyorkez Brooklyn, este primul local cu specific românesc din New York şi a fost deschis de Radu Panfil, un basarabean care a emigrat în Statele Unite în 2005, informează site-ul nytimes.com.
1822 afișări
Un restaurant cu specific românesc din Brooklyn, promovat în publicaţia The New York Times (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)
Meniul restaurantului "Moldova", deschis în iulie 2012, este un tribut adus gastronomiei din Balcani: supe consistente, peşte proaspăt şi afumat, carne la grătar şi sarmale. Din meniu nu lipseşte mămăliga, sevită ca garnitură la cârnaţi de casă sau cu mâncare de mazăre şi cu ceapă, după cum notează site-ul publicaţiei The New York Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Antreprenorii, managerii din privat, oamenii de business, trebuie să se implice mai mult în guvernarea României
-
F-35 pentru România. Un model expoziţional al avionului de generaţia a cincea va fi prezent la BSDA 2024
-
Spionajul american avertizează: Războiul din Ucraina nu se va încheia prea curând
-
Parada Kremlinului. Rusia prezintă tancuri occidentale capturate în Ucraina
Radu Panfil, proprietarul în vârstă de 35 de ani al restaurantului, a emigrat din Chişinău în Statele Unite în 2005. La început, a fost chelner în mai multe restaurante din New York, apoi manager, înfiinţând restaurantul din dorinţa de a crea un loc special de întâlnire pentru compatrioţii din New York, dar şi pentru amatorii de mâncare bună.
"Încă de la început, am hotărât că restaurantul avea să fie un loc de întâlnire pentru oamenii din ţara noastră, unde să se simtă ca acasă, unde să nu uite obiceiurile şi tradiţiile din ţara noastră - şi nici mirosul de mămăligă aburindă", a declarat Radu Panfil pentru The New York Times.
Şi cum ideea unui restaurant cu specific românesc s-a bucurat de succes, Radu Panfil a deschis un alt restaurant asemănător în Philadelphia, în luna august a anului trecut, iar planurile de extindere continuă, precizează publicaţia.
Citește pe alephnews.ro: Israel dă un ultimatum pentru Hamas: „Armistițiu sau invadăm Rafah într-o săptămână”. Netanyahu ar putea fi acuzat de crime de război de către CPI
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„Ucraina poate lovi în interiorul Rusiei cu armele primite de la Marea Britanie”, anunță David Cameron. UK se angajează să ajute Ucraina cu 3 miliarde de lire sterline anual
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de înger din Călărași. Ce a scos la suprafață ancheta autorităților
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:00
-
astăzi, 19:39