Un serial produs de BBC ar putea fi filmat în România

"Dickensian", un serial TV produs de postul BBC, a cărui acţiune este este plasată în Londra secolului al XIX-lea, ar putea fi filmat în România, a anunţat creatorul său, cineastul britanic Tony Jordan, citat de variety.com.

486 afișări
Imaginea articolului Un serial produs de BBC ar putea fi filmat în România

Un serial produs de BBC ar putea fi filmat în România (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Tony Jordan, creatorul unor producţii de televiziune celebre, precum "Viaţa pe Marte/ Life on Mars" şi "Escrocii/ Hustle", spune că ar putea să filmeze serialul "Dickensian", care va avea 20 de episoade, în Europa de Est, întrucât nu a găsit în Marea Britanie un studio potrivit pentru această dramă produsă de BBC, a cărui acţiune se desfăşoară la Londra în secolul al XIX-lea.

"La începutul anului viitor ar trebui să construim decorurile pentru acest serial şi, pentru moment, nu am găsit niciun loc pentru a le amplasa", a declarat Tony Jordan, miercuri, pentru The Independent. "Nu sunt sigur că îmi doresc ca «Dickensian» să fie turnat în Bulgaria sau în România; nu mi se pare corect. Ar trebui filmat în Marea Britanie", a adăugat cineastul britanic.

Studiourile britanice tradiţionale, precum Pinewood şi Shepperton, sunt deja rezervate pentru lunile viitoare, în contextul în care producţia cinematografică şi de televiziune din Marea Britanie trece printr-o perioadă de efervescenţă, stimulată de scutirile şi reducerile de taxe oferite de autorităţile locale. Din acest motiv, mulţi producători britanici au fost nevoiţi să caute spaţii de filmare alternative, precum depozite şi fabrici abandonate, aşa cum este cazul pentru serialul "24: Live Another Day", ale cărui episoade sunt filmate în prezent în clădirea Gillette din cartierul West London.

Tony Jordan intenţionează să creeze un platou de filmare care să amintească de arhitectura londoneză din secolul al XIX-lea, cu "clădiri dărăpănate, alei înguste şi pasarele precare", precizează The Independent. Platoul va include aproximativ 20 de clădiri, create pentru a semăna cu cele descrise în operele lui Charles Dickens, precum Old Curiosity Shop şi Flagin's Lair din "Oliver Twist".

Celelalte clădiri recreate vor fi barul The Three Cripples din "Oliver Twist", sediul firmei de contabilitate Scrooge & Marley din "Colind de Crăciun" ("A Christmas Carol"), cabinetul de taxidermie "Mr. Venus" din "Our Mutual Friend" şi cabinetul de avocatură Tulkinghorn and Jaggers, în care vor lucra avocaţi care apar în volumele "Bleak House" şi "Marile speranţe" ("Great Expectations").

Platoul de filmare are nevoie de o suprafaţă totală de circa 4.650 metri pătraţi şi o înălţime de cel puţin 10 metri. Tony Jordan intenţionează să închirieze un depozit pe care să îl transforme în platouri de filmare. Filmările pentru "Dickensian" vor dura aproximativ 18 luni.

Alex Jones, directorul companiei de producţie Red Planet Pictures, spune că a căutat în van în ultimele nouă luni un loc potrivit în Marea Britanie pentru acest serial.

"Când eram în recesiune, nu se construiau clădiri industriale, iar după ce am ieşit din recesiune, toată lumea căuta cu frenezie astfel de locuri. Cei mai mulţi dintre proprietarii de depozite sau fabrici doresc să îşi închirieze proprietăţile pentru perioade cuprinse între cinci şi 10 ani", a spus Alex Jones.

Tony Jordan a scris deja scenariul pentru serialul "Dickens", care va avea 20 de episoade cu o durată de 30 de minute fiecare, în care vor fi aduse împreună o serie de personaje care au apărut în mai multe romane scrise de Charles Dickens.

Charles John Huffam Dickens (7 februarie 1812 - 9 iunie 1870) este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori englezi. Printre cele mai importante opere ale sale se numără volume precum "Aventurile lui Oliver Twist", "Nicholas Nickleby", "Colind de Crăciun/ A Christmas Carol", "David Copperfield", "A Tale of Two Cities" şi "Marile speranţe/ Great Expectations".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici