Un sistem de monitorizare video performant va implementat după jaful de la Castelul Corvinilor

Primăria municipiului Hunedoara a demarat, miercuri, o anchetă internă în urma jafului care a avut loc la Castelul Corvinilor, de unde a fost furată suma de 170.000 lei, urmând să fie implementat un nou sistem de monitorizare video, transmite corespondentul MEDIAFAX.

296 afișări
Imaginea articolului Un sistem de monitorizare video performant va implementat după jaful de la Castelul Corvinilor

Un sistem de monitorizare video performant va implementat după jaful de la Castelul Corvinilor

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, susţine că jaful a fost posibil pentru că „lucrurile au fost lăsate în voia sorţii, acesta afirmând că e nevoie de măsuri pentru preîntâmpinarea unor astfel de situaţii.

„Sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat. Acest incident este un semnal de alarmă că lucrurile au fost lăsate în voia sorţii de foarte mulţi ani şi trebuie urgent remediate. Vom implementa un nou sistem de monitorizare video, dar şi un alt sistem de alarmare, atât în interiorul castelului, cât şi în curtea exterioară. În acelaşi timp, suntem în plină procedură de identificare a vulnerabilităţilor din sistemul de pază. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

De asemenea, primarul municipiului Hunedoara îi îndeamnă pe toţi hunedorenii care au informaţii pe tema acestui furt să coopereze cât mai urgent cu organele de anchetă şi să ajute la depistarea infractorilor şi recuperarea prejudiciului.

Potrivit poliţiştilor hunedoreni, agentul de pază a constatat, marţi dimineaţa, că persoane necunoscute au pătruns în incinta castelului şi, prin spargere unui geam, au sustras din casa de bilete suma provenită din încasări. În casierie erau undeva la 170.000 de lei, banii din vânzarea biletelor din perioada minivacanţei de 1 mai.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru furt calificat şi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici