Un spectacol despre Bucureşti, de Carmen Lidia Vidu, la festivalul "Temps d'Images"

"Ce n'est pas une chanson d'amour", un spectacol de Carmen Lidia Vidu, care foloseşte imaginile Bucureştiului, se numără printre reprezentaţiile care vor avea loc în cadrul primei ediţii a festivalului "Temps d'Images", care se va desfăşura în Capitală, între 22 şi 30 septembrie.

20 afișări
Imaginea articolului Un spectacol despre Bucureşti, de Carmen Lidia Vidu, la festivalul "Temps d'Images"

Un spectacol despre Bucureşti, de Carmen Lidia Vidu, la festivalul "Temps d'Images"

"Ce n'est pas une chanson d'amour" face parte din secţiunea "Spectacole" a festivalului "Temps d'Images", manifestare care cuprinde şi evenimente grupate în categoriile "Temps d'Ecoles d'Images", "Arte by Night" şi "Şantier video-dance".

Spectacolul despre Bucureşti, care va avea premiera pe 27 septembrie, are în distribuţie actori precum Marius Manole, Florentina Ţilea şi Paul Duncă.

Regizoarea, care a descris reprezentaţia ca fiind, mai degrabă, asemănătoare unui show tv, a declarat că actorii vor citi, pe scenă, texte care vorbesc despre relaţia lor cu Bucureştiul.

Spectacolul va avea, în total, zece reprezentaţii la Club Fabrica, până la sfârşitul anului.

Tot în secţiunea "Spectacole" a festivalului, vor mai fi prezentate, printre altele, "Paradiscont", un concert-performance în regia francezului Cyril Teste, care de altfel şi deschide seria de evenimente "Temps d'Images", spectacolul live-movie "Atât de fragedă" de portughezul Rui Catalao, pe muzica formaţiei Mondial, şi "Monsieur Zero, famous when dead?", conceput de Alexandre Castres.

Secţiunea "Temps d'Ecoles d'Images", care va prezenta creaţiile a trei tineri absolvenţi de facultăţi de artă, va fi coordonat de regizorul Thomas Ciulei şi de criticul de artă Oana Tănase.

Lucrările vor putea fi văzute la UNAGaleria.

"Arte by Night" va cuprinde, între 24 şi 26 septembrie, 12 filme realizate de televiziunea Arte.

Printre peliculele care vor fi proiectate pe terasa La Motoare se numără "Le Temps du Repli", realizat de regizorul şi coregraful Joseph Nadj, şi "Danse danse danse" de Akram Khan.

Potrivit organizatorilor, în cazul în care vremea nu va permite organizarea proiecţiilor pe terasă, evenimentul se va muta la Centrul Naţional al Dansului.

Intrarea la evenimentul acestei secţiuni va fi liberă.

În acelaşi timp secţiunea "Şantierul video-dans" se doreşte a fi un schimb de experienţă între artistul media Bogdana Pascal şi coregrafa portugheză Marlene Monteiro.

"Festivalul încearcă să fie un martor al evoluţiei artelor contemporane", a declarat directorul executiv ArtLink, Miki Branişte. 

Biletele la festival vor fi disponibile la instituţiile la care vor avea loc reprezentaţiile, respectiv Teatrele Ion Creangă, Nottara şi Bulandra, dar şi la Club Fabrica.

Preţurile biletelor vor fi cuprinse între 15 şi 20 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici