Un tablou de Picasso, vândut cu 106 milioane de dolari

Un tablou al pictorului spaniol Pablo Picasso a stabilit un nou record, după ce a fost vândut pentru suma de 106 milioane de dolari, devenind cea mai scumpă operă de artă din lume vândută la licitaţie, bbc.co.uk.

133 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Picasso, vândut cu 106 milioane de dolari

Un tablou de Picasso, vândut cu 106 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pictat de Picasso în 1932, tabloul "Nude, Green Leaves and Bust" a fost vândut, marţi, de casa Christie's, în cadrul unei licitaţii organizate la New York.

Tabloul a aparţinut, încă din 1950, colecţionarilor de artă Frances şi Sidney Brody din Los Angeles.

Noul proprietar a licitat prin telefon, iar identitatea sa nu a fost dezvăluită.

Precedentul record de preţ stabilit de o operă de artă vândută la licitaţie aparţinea sculpturii "Walking Man I" de Giacometti, vândută în februarie pentru 104,3 milioane de dolari.

O altă pictură de Picasso, "Garcon à la Pipe", a deţinut acest record, până în februarie, fiind vândută în 2004 pentru suma de 104,1 milioane de dolari.

Preţul de vânzare estimat de experţii în artă pentru tabloul "Nude, Green Leaves and Bust" era cuprins între 70 de milioane de dolari şi 90 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici