Una dintre cele mai valoroase pianiste ale tuturor timpurilor, Elisabeth Leonskaja, concert la Sibiu

Solista concertului simfonic extraordinar din această săptămână la Filarmonica de Stat Sibiu este una dintre cele mai valoroase pianiste ale tuturor timpurilor, Elisabeth Leonskaja, ultima mare doamnă a şcolii ruseşti.

173 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai valoroase pianiste ale tuturor timpurilor, Elisabeth Leonskaja, concert la Sibiu

Una dintre cele mai valoroase pianiste ale tuturor timpurilor, Elisabeth Leonskaja, concert la Sibiu

Lăudată de critica muzicală internaţională pentru inteligenţa sa, pasiunea, exigenţa şi permanenta dorinţă de autodepăşire, Elisabeth Leonskaja este considerată o anti-divă, o artistă desăvârşită, devotată doar muzicii încă de la vârsta de 11 ani, de când a susţinut primul său concert.

Revista pariziană „Diapason” o plasează alături de Clara Haskil sau Dinu Lipatti.

Modestia sa proverbială este întrecută doar de forţa sa creatoare prin care cucereşte fiecare scenă. Cu respect şi credinţă, chiar şi astăzi, la 77 de ani, Leonskaja slujeşte muzica în spiritul tradiţiei marilor muzicieni sovietici precum David Oistrah, Emil Ghilels sau profesorul ei, Sviatoslav Richter, care şi-au îndeplinit misiunea culturală în ciuda climatului politic dificil.

La Sibiu, Elisabeth Leonskaja va interpreta Concertul pentru pian şi orchestră în la minor, op. 16, de Edvard Grieg, unul dintre cele mai iubite concerte romantice pentru pian, precum şi Concertul pentru pian şi orchestră nr. 12 KV. 414, în La major, compus de W.A. Mozart în 1782. În programul serii se mai regăseşte uvertura „Hebridele”, de Felix Mendelssohn Bartholdy, o compoziţie sonoră care ne va transpune în peisajul fascinant al Scoţiei.

Concertul va avea loc marţi, 13 decembrie 2022, ora 19.00, la Sala Thalia.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul principal Tiberiu Soare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici